ΑΘΗΝΑ
21:25
|
24.04.2024
Η φωτιά βρίσκεται τρία χλμ έξω απ' το Πευκί. Πυροσβέστες και εθελοντές είναι αδύνατον να επιχειρήσουν στη χαράδρα. Αναμένονται τα εναέρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμμαχώντας με τον άνεμο η πύρινη λαίλαπα αναζωπυρώθηκε στην περιοχή Γαλατσώνας και Αβγαριάς στη Βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πυροσβεστικά οχήματα προσπαθούν να φτιάξουν αντιπυρική ζώνη στο σημείο όπου αρκεί ένα απλό φύσημα του ανέμου για να δυναμιτίσει την φωτιά που ξαναξυπνά σε δεκάδες μικρά μέτωπα σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πυροσβέστες και εθελοντές με λιγοστά μέσα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά είτε στα υψώματα είτε στα χωράφια, καθώς είναι αδύνατον να επιχειρήσουν μέσα στη χαράδρα.

Αυτή την στιγμή η φωτιά βρίσκεται δύο έως τρία χιλιόμετρα μακριά από το Πευκί και σύμφωνα με την ΕΡΤ ακούγονται συνεχείς εκκλήσεις για να σπεύσουν στο σημείο επιπλέον πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες, ώστε να αναχαινιστεί το πύρινο μέτωπο πριν περάσει στο δάσος και απειλήσει στη συνέχεια την Ιστιαία, τελευταία γραμμή άμυνας κατά τις αρχές της Πυροσβεστικής.

Αυτή την στιγμή επιχειρεί ένα μόλις όχημα στην περιοχή και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ μόλις κινητοποιήθηκε κομβόι οχήματων της Σερβικής αποστολής τα οποία σπεύδουν στο σημείο, όπως και δύο ελικόπτερα.

Το ανάγλυφο της Εύβοιας αλλά και το πλήθος των μετώπων δεν αφήνουν περιθώρια για κανέναν εφησυχασμό σε κατοίκους και αρχές.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN Γεωργία Γαραντζιώτη, τις τελευταίες ώρες το μέτωπο που κατευθύνεται προς το χωριό “φούντωσε” καθώς εντάθηκαν οι άνεμοι που πνέουν.

Επίσης τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί αναζωπυρώσεις και στα Ελληνικά. Σημειώνεται πως οι πυκνοί καπνοί δυσκολεύουν τη ρίψη νερού σε ευαίσθητα σημεία, όπως οι χαράδρες, από τα εναέρια μέσα.

Εντύπωση προκαλεί ότι βρέθηκε φιάλη υγραερίου στο σημείο της αναζωπύρωσης, την οποία απομάκρυναν με προσοχή οι πυροσβέστες.

Ωστόσο οι μαρτυρίες των κατοίκων και των τοπικών αξιωματούχουν συγκλίνουν σε μία μόνο διαπίστωση: “μόνοι μας αντιμετωπίζουμε τις φλόγες που καταστρέφουν τον τόπο μας”, τονίζουν, υπογραμμίζοντας ότι παλεύουν με μάνικες και κουβάδες μαζί με τους εθελοντές απέναντι στο πύρινο θηρίο.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού στην επίσημη σελίδα του. Μια φωτογραφία και η κραυγή “Μόνοι μας”, αποτυπώνει το μέγεθος της τραγωδίας που συντελείται στη Βόρεια Εύβοια.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας αφού εκκένωσαν τα χωριά τους από τα γυναικόπαιδα και τους ηλικιωμένους συνέχισαν να μάχονται ηρωικά με κλαδιά, κουβάδες και λάστιχα ενάντια στην πύρινη λαίλαπα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα