ΑΘΗΝΑ
02:56
|
26.04.2024
Η παραίτηση σχετίζεται με το πώς επιχείρησαν τα στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ στην κατάσβεση των πυρκαγιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, υποστράτηγος Γιώργος Κουμεντάκης, στο πλαίσιο της διερεύνησης της αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού στο μέτωπο των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα μας εδώ και μία εβδομάδα.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του OPEN, η παραίτηση σχετίζεται με το πώς επιχείρησαν τα στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ στην κατάσβεση των πυρκαγιών. 

Στο Πεντάγωνο, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνεκλήθη υπό τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες γύρω από τη συμμετοχή των στρατιωτικών ελικοπτέρων Σινούκ στην κατάσβεση των καταστροφικών φωτιών που μαίνονται στη χώρα. 

Ασφαλείς πληροφορίες του έγκριτου ARMY VOICE αναφέρουν πως πριν την παραίτηση του Γ. Κουμεντάκη είχε στοχοποιηθεί και ένας άλλος υποστράτηγος, ο διευθυντής Τεχνικού στους οποίους «φόρτωσαν» το γεγονός ότι δεν υπήρξαν διαθέσιμα ελικόπτερα.

Ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι μιλώντας στη συνέχεια στο Armyvoice.gr σχολίασαν ότι η υποβολή παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού προκαλεί πάρα πολλά ερωτηματικά, αλλά και αμφιβολίες σχετικά με τη διαχείριση αυτής της κρίσης στη χώρα μας με τις τεράστιες πυρκαγιές.

Ανέφεραν επίσης πως “δεν είναι δυνατόν να θυσιάζεται ένας εμπειρότατος και άριστος αξιωματικός σαν την Ιφιγένεια για να διαγραφούν λάθη και αστοχίες όλων των υπολοίπων” ή “να δικαιολογηθεί η κυβέρνηση που προσπάθησε να εμπλέξει το στρατό μετά την 4η μέρα της καταστροφής”…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα