ΑΘΗΝΑ
15:07
|
13.08.2022
Συγκλονίζει η φωτογραφία της 81χρονης γιαγιάς Παναγιώτας μπροστά στην πύρινη κόλαση που ακόμα βιώνει το χωριό, Γούβες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Η σπαραχτική στιγμή που η γιαγιά Παναγιώτα, 81 ετών, αντικρίζει την καταστροφή από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας στο χωριό Γούβες της Εύβοιας”, διαβάζουμε στη λεζάντα της φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη. Μια φωτογραφία που διαμοιράστηκε χθες Κυριακή από πολλούς χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Twitter) και αποτυπώνει την αγωνία και την απόγνωση των κατοίκων για το σήμερα αλλά και το αύριο της παραδομένης στις φλόγες βόρειας Εύβοιας.

Κάποιοι χρήστες μάλιστα συνέκριναν την έκφραση στο πρόσωπο της 81χρονης γιαγιάς με την “Κραυγή”, το γνωστό έργο του Νορβηγού ζωγράφου, Έντβαρντ Μουνκ.

Πολλά ήταν επίσης τα επικριτικά σχόλια των χρηστών για την εγκατάλειψη των κατοίκων της Εύβοιας από το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δηλώνει πως τα “σπίτια ξαναχτίζονται και τα δάση ξαναγίνονται”.

Τα χωριά Ελληνικά, Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Πευκί, Μονοκαρυά, Καματριάδες και Γαλατσάδες βρίσκονται σε πύρινο κλοιό από χθες, Κυριακή, το πρωί. Κάτοικοι στο Αρτεμίσιο και στις Γούβες αντιστέκονται και τα χωριά αντέχουν. Περιφερειακά, σπίτια έχουν καεί, αλλά οι πυρήνες των χωριών παραμένουν αλώβητοι. Η μάχη με τις φλόγες στη βόρεια Εύβοια συνεχίζεται για έβδομη ημέρα. Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα που κατακαίουν το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άρτα: «Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη»

Πέθανε ο γλύπτης Κώστας Ρόθος

Πυρκαγιά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου

Ξηρασία και απόγνωση στον Ρήνο – Οι Γερμανοί «αναπολούν» τις πλημμύρες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα