ΑΘΗΝΑ
07:44
|
07.10.2022
Αιχμές κατά της Λίνας Μενδώνη για απόκρυψη της καταστροφής δυο κοντέινερ με αντικείμενα από ανήκαν στους Γλύξμπουργκ, εκτοξεύει η "Καθημερινή".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αιχμές κατά της Λίνας Μενδώνη για απόκρυψη της καταστροφής δυο κοντέινερ με αντικείμενα που ανήκαν στους Γλύξμπουργκ για να περιέλθουν αργότερα στο ελληνικό κράτος, εκτοξεύει η “Καθημερινή” με αναλυτικό ρεπορτάζ στο κατεστραμμένο από την πυρκαγιά κτήμα Τατοΐου.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ: “Αυτό που μέχρι σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού αποκρύπτει, έχει συμβεί. Η φωτιά που κατέστρεψε ολόκληρο το κτήμα Τατοΐου τελικά έκαψε και τουλάχιστον δύο κοντέινερ με αντικείμενα, από αυτά που είχαν βρεθεί στα κτίρια του κτήματος”.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ σχεδόν το σύνολο των αντικειμένων που είχαν βρεθεί στα κτίρια του κτήματος (και προέρχονται από τις κατοικίες της πρώην βασιλικής οικογένειας) παραμένει σε κοντέινερ στην καρδιά του κτήματος.

“Το 2016 ένα μέρος αυτών είχε μεταφερθεί στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, όμως επεστράφη πίσω στο Τατόι από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού”.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει γνωστό τι είδους αντικείμενα φυλάσσονταν στα δυο κοντέινερ που κάηκαν όπως και γιατί δεν μεταφέρθηκαν όλα τα κοντέινερ όταν πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό από το υπουργείο Πολιτισμού ότι απομακρύνθηκαν πολύτιμα αντικείμενα την στιγμή που ξεκίνησε η πυρκαγιά και πριν τη δεύτερη αναζωπύρωση που οδήγησε στην καταστροφή του κτήματος Τατοΐου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές λόγω ισχυρών ανέμων

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας

Τρόφιμα: «Κόλαση επί της Γης» και Χάος βλέπει ο ΟΗΕ

«Η Αμερική έπεσε ξανά στα… γόνατά μας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα