ΑΘΗΝΑ
08:12
|
07.10.2022
Τουλάχιστον 20 με 30 αστυνομικοί κοιτούσαν από απόσταση ομάδα 15 ετών να σπάει τζάμια, να χτυπά και να κλέβει το συνεργείο του τηλεοπτικού καναλιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) για τη στάση των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της επίθεσης που δέχθηκε το συνεργείο του τηλεοπτικού καναλιού OPEN  ενώ κάλυπτε τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα της βόρειας Αττικής. Για το ίδιο θέμα διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από το τμήμα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής. 

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιογράφος Ελευθερία Σπυράκη, εκ των θυμάτων, μίλησε στο κανάλι αναφέροντας ότι περίπου 15 άτομα τους επιτέθηκαν, έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου, χτύπησαν τον δημοσιογράφο  Κώστα Αλατζά, έκλεψε το πορτοφόλι του εικονολήπτη και κατέστρεψαν εξοπλισμό του καναλιού. Την επομένη της επίθεσης ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς κατήγγειλε ότι οι επιτιθέμενοι είχαν “τεράστια οργή κατά των καναλιών… και έβριζαν τους δημοσιογράφους που τους χαρακτηρίζουν ψεκασμένους”. Εκτίμησε, μάλιστα, ο ίδιος πως στα άτομα αυτά “υπήρχε μια φρασεολογία και ένας τραμπουκίστικος τρόπος δράσης που εμένα με παραπέμπει σε φασίστες”.

Οι δύο δημοσιογράφοι διευκρίνισαν πως στο σημείο βρίσκονταν τουλάχιστον 20-30 αστυνομικοί, οι οποίοι παρέμειναν θεατές στο επεισόδιο, εκτός από έναν αστυνομικό, ο οποίος “πρόταξε τα στήθη του” στο παράθυρο του αυτοκινήτου που ήταν σπασμένο, προκειμένου να μην ξαναχτυπήσουν τον δημοσιογράφο. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει σήμερα η Μάγδα Φύσσα

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές λόγω ισχυρών ανέμων

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας

Τρόφιμα: «Κόλαση επί της Γης» και Χάος βλέπει ο ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα