ΑΘΗΝΑ
13:37
|
23.04.2024
Η επί 7 ημέρες εγκατάλειψη της Βόρειας Εύβοιας στην πυρκαγιά και η πεισματική άρνηση ουσιαστικής επίγειας και εναέριας συνδρομής ΔΕΝ είναι 'κλιματική αλλαγή'.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το νέο μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στους πολίτες για τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα σχολίασε σε υψηλούς τόνους, με ανάρτησή της στο Facebook, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της “Πλεύσης Ελευθερίας”.


“Για το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη, την ώρα που μαίνεται η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, σε συνθήκες άπνοιας, με τους κατοίκους να δίνουν υπεράνθρωπες μάχες: Οι εμπρησμοί ΔΕΝ είναι ‘φυσική καταστροφή’.
Η επί 7 ημέρες εγκατάλειψη της Βόρειας Εύβοιας στην πυρκαγιά και η πεισματική άρνηση ουσιαστικής επίγειας και εναέριας συνδρομής ΔΕΝ είναι ‘κλιματική αλλαγή’.
Μια ‘συγγνώμη’ δεν σβήνει τις ευθύνες. Ούτε τη φωτιά”, υπογράμμισε η επικεφαλής της “Πλεύσης Ελευθερίας”.

“Δεν θα σιωπήσουν και δεν θα σιωπήσουμε”


Σε ανάρτηση που είχε κάνει νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στη βόρεια Εύβοια για έβδομη ημέρα.


Αναλυτικά η ανάρτησή της:
“Τρίτη 3/82. Τετάρτη 4/83. Πέμπτη 5/84. Παρασκευή 6/85. Σάββατο 7/86. Κυριακή 8/8. Επί 6 πλήρεις ημέρες η φωτιά κατακαίει τη Βόρεια Εύβοια, σε συνθήκες άπνοιας. Μπήκαμε στην Έβδομη ημέρα. Ένα μέτωπο που θα μπορούσε να έχει ελεγχθεί και περιοριστεί και που ανά πάσα στιγμή μπορούν να το περιορίσουν και να το κατασβέσουν, αν ενεργήσουν αποφασιστικά, αφήνεται να εξαπλώνεται. Το ‘βάζουμε πρώτες τις ανθρώπινες ζωές’ δεν είναι απάντηση για τη στυγνή εγκατάλειψη των κατοίκων, των ζώων, των περιουσιών, του δάσους, της πατρίδας μας. Η απραξία, η αποχή από ενέργειες και η άρνηση συνδρομής επί τόσες ημέρες είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ. Και ορατή και αισθητή σε όλους. Που δεν θα σιωπήσουν και δεν θα σιωπήσουμε. Οι κάτοικοι με τα χέρια τους, με τρακτέρ, με κλαριά, κρατούν ακόμη και αυτή τη στιγμή τα μέτωπα της φωτιάς, που αφέθηκε και αφήνεται να σιγοκαίει σε συνθήκες άπνοιας!! ένα τεράστιο κομμάτι της πατρίδας μας, και να κάνει στάχτη δάση κι ομορφιές απαράμιλλου κάλλους. Ακόμη κι αυτήν την ώρα η αποφασιστική ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων και οι εναέριες ρίψεις θα ήταν ζωτικές. Ακόμη κι αυτή την ύστατη ώρα, αυτό δεν συμβαίνει.Την Εύβοια την θυσιάζουν”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελβετία: «Ξεπάγωσαν» ρωσικά κεφάλαια αξίας 150 εκατ. ευρώ

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα