ΑΘΗΝΑ
17:44
|
02.03.2024
Η νέα κατηγορία, που αφορά την «προσβολή της ταυτότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών», επισύρει ποινή φυλάκισης 3 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, που είναι ήδη φυλακισμένος για απάτη και εκτίει ποινή φυλάκισης δυόμιση χρόνων για παραβίαση της υπό όρους αποφυλάκισής του, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα κατηγορία ότι ίδρυσε μια οργάνωση που υποκίνησε τους Ρώσους να παρανομήσουν, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (11/8) η Επιτροπή Έρευνας.

Η νέα κατηγορία, που αφορά την «προσβολή της ταυτότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών», επισύρει ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Η Επιτροπή Έρευνας κατηγορεί τον Ναβάλνι πως δημιούργησε μια οργάνωση η οποία παραβίασε τα δικαιώματα των Ρώσων, καθώς το Ίδρυμά του κατά της Διαφθοράς (FBK), το οποίο η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει «εξτρεμιστική» οργάνωση και το απαγόρευσε τον Ιούνιο, «παρότρυνε τους πολίτες να διαπράξουν παράνομες ενέργειες», κυρίως «καλώντας τους να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις που δεν είχαν την άδεια των αρχών».

Σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας, ο Αλεξέι Ναβάλνι και οι συνεργάτες του «οργάνωσαν την προβολή στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο διαδίκτυο και στις σελίδες του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς δημοσιεύσεων όπου καλούσαν τους Ρώσους πολίτες να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις, τις οποίες δεν είχαν επιτρέψει οι αρχές, τον Ιανουάριο», όταν πραγματοποιούνταν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά της σύλληψης του Ναβάλνι.

«Ο Ναβάλνι γνώριζε εκ των προτέρων την παράνομη φύση» αυτών των διαδηλώσεων, εκτιμούν οι ερευνητές.

Η είδηση για την απαγγελία νέας κατηγορίας από τις ρωσικές αρχές έρχεται μια μόλις ημέρα αφότου έγινε γνωστή η διεξαγωγή ποινικής έρευνας σε βάρος δύο εξόριστων συμμάχων του φυλακισμένου αντικυβερνητικού πολιτευτή.

Πηγές: The Moscow Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ενημερώσει η κυβέρνηση αν υπάρχουν όροι πώλησης των F-16 στην Τουρκία

Αυτό το χώμα το θέλουν όλο δικό τους

Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να διαπραγματευτώ την έξοδο από το ευρώ

Ο Μιλέι κλείνει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αργεντινής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα