ΑΘΗΝΑ
21:45
|
03.12.2021
Η φωτιά μπήκε στα πρώτα σπίτια του χωριού. Έχουν καεί αποθήκες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στην Αρκαδία καθώς το πύρινο μέτωπο που συνεχίζει να καίει στη Γορτυνία μπήκε στα πρώτα σπίτια στο Νεοχώρι, σύμφωνα με το OPEN.

Το χωριό απειλείται με τους πυροσβέστες να δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες που έχουν στα σπίτια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί αποθήκες. 

Σύμφωνα με τον  διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχο Θανάση Κολυβήρα που μίλησε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο αέρας είναι αρκετά δυνατός και γι’ αυτό τον λόγο μέσα στο πουθενά ανάβουν μικροεστίες.  

Μαζί με τους πυροσβέστες παλεύουν και κάτοικοι μέ όποια μέσα διέθεταν ώστε να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Από το μεσημέρι και μετά οι μετεωρολόγοι εκτιμούν πως θα εκδηλωθούν βροχές που θα βοηθήσουν να σβήσουν οι φλόγες που μαινονται οκτώ ημέρες σε Ηλεία και Αρκαδία.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, τόνισε πως ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, “η πορεία της φωτιάς στην περιοχή της Γορτυνίας είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή σημαντικού τμήματος του δικτύου και την παρεμπόδιση της προόδου των εργασιών αποκατάστασης”.

Στα μέτωπα της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας, επιχειρούν 578 πυροσβέστες με 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 181 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από το Ηνωμένο Βασίλειο 21 πυροσβέστες, από τη Γαλλία 139 πυροσβέστες με 38 οχήματα και από τη Γερμανία 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης επιχειρούν και 33 εναέρια μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα Ρωσικά μεγαθήρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Όχι στη φίμωση της τέχνης»

«Φοβάμαι. Και ποιο πολίτευμα στηρίζεται πάνω στο φόβο των πολιτών;»

Eκδήλωση του Δικτύου Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών για το SLAPP στην Ελλάδα

Ανησυχία για την ελευθερία και την ασφάλεια των δημοσιογράφων στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα