ΑΘΗΝΑ
18:27
|
19.04.2024
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η κράτηση και απέλαση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διάβημα διαμαρτυρίας για την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, (ΠΟΕ), Γιώργου Βαρυθυμιάδη λίγο μετά την άφιξή του σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, πραγματοποίησε το απόγευμα διπλωμάτης από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα.

varithimiadis-arthro

Η εντολή δόθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος κατήγγειλε νωρίτερα ότι ο πρόεδρός της Γιώργος Βαρυθυμιάδης κρατήθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επετράπη η είσοδος στην Τουρκία.

Ο Βαρυθυμιάδης επρόκειτο να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος. Τα άλλα μέλη της αποστολής, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ,Μαρία Αντωνιάδου, αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό κράτησης και απέλασης Ελλήνων στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Πρόσφατα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ., Στέλιος Κούλογλου είχε καταθέσει ερώτηση προς τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Ζ. Μπορέλ, σχετικά με την κράτηση και απέλαση Ελλήνων επιστημόνων από την Τουρκία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα