ΑΘΗΝΑ
02:54
|
18.04.2024
Πυρκαγιά το απόγευμα στα Δρυάλια Ανατολικής Μάνης. Κινδυνεύει συμπαγές πευκοδάσος στην περιοχή μεταξύ Μίστρου και Σέττας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα δυσάρεστη τροπή για την ήδη πληγείσα από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών Εύβοια. Σήμερα το πρωί της Παρασκευής (13/8), εκδηλώθηκε νέο πύρινο μέτωπο στα κεντρικά του νησιού στον δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, ενώ το απόγευμα σημειώθηκε φωτιά και στην περιοχή Δρυάλια του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής καίγοντας δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, μακριά από κατοικημένη περιοχή. 

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν και υπάρχει αισιοδοξία που θα ελεγχθεί η φωτιά πριν τη δύση του ηλίου. Στο μέτωπο επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 11 οχήματα, 6 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. 

Επιχειρούν επίσης, εθελοντές και υδροφόρες του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Δρυάλια Μάνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα πυρκαγιά σε χαμηλή δασική βλάστηση, στην περιοχή Δρυάλια του δήμου Ανατολικής Μάνης, στην Λακωνία.Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς δεν βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή Γκίνη, στις παρυφές του όρους Πατέρα στη Μάνδρα. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση σε δασική περιοχή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο έχουν σπεύσει 24 πυροσβέστες και επτά οχήματα, ενώ δόθηκε εντολή για δύο ελικόπτερα και αεροσκάφη, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε την εκδήλωση νέας πυρκαγιάς σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή του Παρθενώνα Νέου Μαρμαρά, στο δήμο Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ στην κατάσβεση συμμετέχουν ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα. Από τη φωτιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Το πρωί τα πύρινα μέτωπα σε Γορτυνία, Ηλεία, ανατολική Μάνη και Εύβοια έδειχναν να βρίσκονται σε ύφεση.

Ωστόσο, από χθες η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε ενημερώσει για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών σε Εύβοια, Λακωνία, Αττική και βόρειο Αιγαίο.

Ενημέρωση για τον δείκτη πρόβλεψης κίνδυνου πυρκαγιάς της 14-08-2021 και γενική επιφυλακή προσωπικού ΠΣ από την Πυροσβεστική Υπηρεσία:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Ελεύθεροι οι εργάτες από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι

Ρωσία: Αύξηση της καταστολής μετά το μακελειό στο Crocus City Hall;

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα