ΑΘΗΝΑ
18:21
|
30.04.2024
Τι καταλογίζει στον βραβευμένο με νόμπελ Λογοτεχνίας μουσικό η αγωγή που κατατέθηκε στις 14 Αυγούστου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα αγωγή κατηγορεί τον βραβευμένο με νόμπελ Λογοτεχνίας μουσικό Μπομπ Ντίλαν για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 12χρονου κοριτσιού το 1965. Ο Αμερικανός μουσικός κατηγορείται ότι προσέφερε αλκοόλ και ναρκωτικά στο ανήλικο κορίτσι πριν το κακοποιήσει σεξουαλικά.

Στα δικαστικά έγγραφα , τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή της βρετανικής εφημερίδα “Γκάρντιαν”, η ενάγουσα δεν κατονομάζεται αλλά αναφέρεται με τα αρχικά “JC”. Για έξι εβδομάδες, από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 1965, ο Μπομπ Ντίλαν φέρεται να είχε “αναπτύξει φιλική σχέση και συναισθηματικό δέσιμο με την ενάγουσα”. Η αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, αναφέρει ότι ο μουσικός εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του και την αναγνωρισιμότητά του για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ενάγουσας ως μέρος του σχεδίου του για να την κακοποιήσει και να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά”.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Μπομπ Ντίλαν δημιούργησε ένα “δέσιμο»” με την JC για να “κάμψει τις αναστολές της με σκοπό να την κακοποιήσει σεξουαλικά, το οποίο και έκανε, σε συνδυασμό με την παροχή ναρκωτικών ουσιών, αλκοόλ και απειλών σωματικής βίας. Οι πράξεις του έχουν σημαδέψει συναισθηματικά και ψυχολογικά την ενάγουσα μέχρι σήμερα”. Κάποια από τα περιστατικά ανάμεσα στον 23 ή 24χρονο τότε Ντίλαν και τη 12χρονη συνέβησαν στο διάσημο τότε ξενοδοχείο “Τσέλσι” στο Μανχάταν. Η ενάγουσα είναι σήμερα 68 ετών και ο Μπομπ Ντίλαν 80.

Εκπρόσωπος του Αμερικανού μουσικού δήλωσε στον “Γκάρντιαν” ότι προ 56ετίας καταγγελία είναι αναληθής και ότι ο μουσικός είναι αποφασισμένος να υπεραμυνθεί της αθωότητάς του.

Πηγή: Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Διαθέσιμη η τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων

Η διεθνής κοινότητα ξέχασε τους πεινασμένους Σουδανούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα