ΑΘΗΝΑ
08:36
|
07.10.2022
Στο ηχητικό ντοκουμέντο ο πιλότος καταγγέλλει την “απαράδεκτη” έλλειψη συντονισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο έφερε στο φως το κανάλι του MEGA, αποκαλύπτει πως από καθαρή τύχη δεν προκλήθηκε τραγωδία κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των εναέριων μέσων στο πύρινο μέτωπο που μαίνεται για τρίτη ημέρα στα Βίλια της Αττικής.

Σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο στα 200 πόδια από το έδαφος (περίπου 60 μέτρα) διασταυρώθηκαν οι πορείες του ρωσικού πυροσβεστικού αεροσκάφους “Ιλιούσιν”, χωρητικότητας 40 τόνων νερού, και του συντονιστικού αεροσκάφους της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στη φωτιά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αν το ογκώδες ρωσικό αεροσκάφος άρχιζε να αδειάζει το φορτίο του νερού πάνω από το αεροσκάφος της Πυροσβεστικής είναι πολύ πιθανό να είχε προκληθεί τραγωδία.

“Δεν έχω καμία ενημέρωση και προς όλα τα εναέρια μέσα μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. […] Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο, είναι ανασφαλές, κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή, λυπάμαι που το λέω, αλλά μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Το ‘Ιλιούσιν’ χωρίς να ενημερώσει κανέναν διασταύρωσε περίπου στα 200 πόδια απόσταση από εμάς. Παρακαλώ πολύ ενημερώστε να μην ξαναέρθει κανένα ‘Ιλιούσιν’ στην περιοχή” ακούγεται να λέει μέσω του ασυρμάτου ο αξιωματικός του συντονιστικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο αξιωματικός συνέχισε απευθυνόμενος προς τα “Καναντέρ 415”: “Ας προσευχηθούμε να μην έχουμε κανένα ατύχημα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει σήμερα η Μάγδα Φύσσα

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές λόγω ισχυρών ανέμων

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας

Τρόφιμα: «Κόλαση επί της Γης» και Χάος βλέπει ο ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα