ΑΘΗΝΑ
02:23
|
24.09.2021
Στο ηχητικό ντοκουμέντο ο πιλότος καταγγέλλει την “απαράδεκτη” έλλειψη συντονισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο έφερε στο φως το κανάλι του MEGA, αποκαλύπτει πως από καθαρή τύχη δεν προκλήθηκε τραγωδία κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των εναέριων μέσων στο πύρινο μέτωπο που μαίνεται για τρίτη ημέρα στα Βίλια της Αττικής.

Σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο στα 200 πόδια από το έδαφος (περίπου 60 μέτρα) διασταυρώθηκαν οι πορείες του ρωσικού πυροσβεστικού αεροσκάφους “Ιλιούσιν”, χωρητικότητας 40 τόνων νερού, και του συντονιστικού αεροσκάφους της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στη φωτιά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αν το ογκώδες ρωσικό αεροσκάφος άρχιζε να αδειάζει το φορτίο του νερού πάνω από το αεροσκάφος της Πυροσβεστικής είναι πολύ πιθανό να είχε προκληθεί τραγωδία.

“Δεν έχω καμία ενημέρωση και προς όλα τα εναέρια μέσα μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. […] Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο, είναι ανασφαλές, κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή, λυπάμαι που το λέω, αλλά μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Το ‘Ιλιούσιν’ χωρίς να ενημερώσει κανέναν διασταύρωσε περίπου στα 200 πόδια απόσταση από εμάς. Παρακαλώ πολύ ενημερώστε να μην ξαναέρθει κανένα ‘Ιλιούσιν’ στην περιοχή” ακούγεται να λέει μέσω του ασυρμάτου ο αξιωματικός του συντονιστικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο αξιωματικός συνέχισε απευθυνόμενος προς τα “Καναντέρ 415”: “Ας προσευχηθούμε να μην έχουμε κανένα ατύχημα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο γνωστός δικηγόρος και αγωνιστής Σπύρος Δημητριάδης

Η προϊούσα πολυδιάσπαση της Δύσης

Είδη πολυτελείας τα φρούτα και τα λαχανικά για τους φτωχούς στη Γερμανία

Ολλανδία: Δικαστήριο έδωσε άδεια σε 12χρονο να εμβολιαστεί παρά την αντίθεση του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα