ΑΘΗΝΑ
05:42
|
20.04.2024
Οι πρώτες εκτιμήσεις της νέας οικολογικής καταστροφής από το Πληροφοριακό Σύστημα για τις Δασικές Πυρκαγιές στην Ευρώπη (EFFIS).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε περίπου 50.000 στρέμματα υπολογίζονται από τo Πληροφοριακό Σύστημα για τις Δασικές Πυρκαγιές στην Ευρώπη (European Forest Fire Information System – EFFIS) οι καμένες εκτάσεις σε Βίλια και Κερατέα έως το μεσημέρι της Τρίτης (17/08). Καθώς η πυρκαγιά στα Βίλια δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, το νούμερο αυτό αναμένεται να αλλάξει.

Από αυτά, τα 7.700 στρέμματα περίπου είναι στην Κερατέα και τα υπόλοιπα 43.300 στρέμματα στα Βίλια.

Στο σχήμα που ακολουθεί φαίνονται: (α) η εικόνα του περιβαλλοντικού δορυφόρου Aqua στις 14:55. Σε αυτή διακρίνονται (με καφέ αποχρώσεις) οι καμένες εκτάσεις σε Κερατέα, Βίλια και Βαρυμπόμπη αλλά και τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς στα Βίλια τη συγκεκριμένη στιγμή. (β) ένθετοι πίνακες με τις πρώτες εκτιμήσεις του EFFIS για την έκταση των καμένων περιοχών και τα κυριότερα είδη των περιοχών αυτών.

Εντυπωσιακές είναι επίσης οι εικόνες του καπνού από την φωτιά που μαίνεται στα Βίλια καταγράφηκαν από τον ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11. Ο καπνός φτάνει τουλάχιστον έως τις δυτικές ακτές της Κρήτης όπου και συναντά αραιές νεφώσεις που καλύπτουν την περιοχή. Την εικόνα που καταγράφηκε στις 08:55 μετά από επεξεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr  σας παρουσιάζουμε στο Σχήμα 1.

Οι ενεργές εστίες του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Αττική σημειώνονται στην εικόνα του Σχήματος 2. Σε αυτήν φαίνονται οι εστίες δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Αττική, όπως τις κατέγραψαν περιβαλλοντικοί δορυφόροι.

Πηγή: meteo.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα