ΑΘΗΝΑ
16:59
|
24.04.2024
Μαίνεται η πυρκαγιά στην Κάρυστο. Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί. Σε ετοιμότητα το λιμενικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Nέο πύρινο μέτωπο απειλεί το Μαρμάρι Ευβοίας καθώς η φωτιά που ξεκίνησε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα σε δασική έκταση στον Φηγιά Καρύστου, βρίσκεται πλέον μόλις ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό.

Με μήνυμα του 112, εκκενώνεται αυτή την στιγμή προληπτικά το Μαρμάρι. Νωρίτερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Κοκκίνης και Ιατρών όπου αρκετά σπίτια έχου υποστεί ζημιές από την πύρινη λαίλαπα.

Αυτή την στιγμή επιχειρούν 4 ελικόπτερα στην περιοχή και σύμφωνα με τον Δημήτρη Ξυπόλητο, η φωτιά είναι υπό έλεγχο. Το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην Εύβοια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν ρίψεις νερού τα αεροπλάνα και πλέον από αέρος επιχειρούν μόνο ελικόπτερα.

“Είναι μια φωτιά επικίνδυνη. Έχει φτάσει κοντά σε σπίτια στον οικισμό Κοκκίνη” είπε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός στον OPEN.

Παραθεριστής που μίλησε στον ΣΚΑΙ είπε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε πάνω από τον οικισμό Φηγιά προσθέτοντας ότι η φωτιά “δυστυχώς έχει μπει στον οικισμό Κοκκίνη”. Σύμφωνα με τον ίδιο στην περιοχή υπάρχει παρθένος δάσος. “Τεράστια είναι η φωτιά αυτή την ώρα μέσα στον οικισμό Κοκκίνη τον οποίο και εκκενώσαμε όπως και τον Φηγιά”, δήλωσε ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος στο evima.gr. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, σε ετοιμότητα βρίσκονται ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή για παροχή συνδρομής, εφόσον αυτή απαιτηθεί.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 5 περιοχές 

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

– Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

– Περιφέρεια Κρήτης

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα