ΑΘΗΝΑ
09:13
|
26.04.2024
"Είναι κρίμα, o κ. Μητσοτάκης να επιλέγει την πεπατημένη της επικοινωνίας, της συγκάλυψης, και της μετάθεσης των βαρύτατων ευθυνών του".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή όπου διεξάγεται συζήτηση με θέμα τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την χώρα μας και τα μέτρα αποκατάστασης.

“Είναι κρίμα, είναι προκλητικό, o κ. Μητσοτάκης με τη στάση του, με το ύφος του να δείχνει να μην έχει καταλάβει τίποτα. Είναι κρίμα για μια τραγωδία που μας συντάραξε όλους μας, να επιλέγει την πεπατημένη της επικοινωνίας, της συγκάλυψης και της μετάθεσης των βαρύτατων ευθυνών του. Προσπαθούσε να μας πείσει πως έγιναν όλα εξαιρετικά φέτος και υπάρχει μια παρανυχίδα, τα 1,3 εκατ. στρέμματα που κάηκαν. (…) Και έτσι ο κ. Μητσοτάκης πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη που είπε στον ελληνικό λαό τις ώρες της καταστροφής”, είπε στην αρχή της ομιλίας του.

Ψεύτικη συγγνώμη και αλαζονικό ύφος

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να αφήσει το αλαζονικό ύφος, καθώς δεν βρίσκεται σήμερα στη Βουλή “ως κατήγορος αλλά ως απολογούμενος για τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή της χώρας”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι ζήτησε ψεύτικη συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και διερωτήθηκε “γιατί ζητήσατε συγγνώμη, ποιο ήταν το λάθος σας; Αφού είπατε ότι δεν κάνατε κανένα λάθος”.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες και έλλειψη ενσυναίσθησης για την ώρα της καταστροφής. “Είστε ένας Πρωθυπουργός που την ώρα της τραγωδίας δεν μπορεί να νοιώσει την αγωνία. Ανεβήκατε στο βήμα χαμογελώντας, το ίδιο κάνατε και στη συνέντευξη Τύπου. Είναι χαμόγελο επιτυχίας; Χαμόγελο ειρωνείας; Το χαμόγελο αυτό πολλαπλασίασε τον φόβο, την απόγνωση και την οργή. Είστε αδιάφορος επειδή δεν καταλαβαίνετε ή δεν καταλαβαίνετε επειδή είστε αδιάφορος; Είναι ασέβεια στους πολίτες”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε τον “βαθύτατο σεβασμό” του στους ανθρώπους της πρώτη γραμμής, πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους, ανθρώπους του μόχθου και της αγάπης για τον τόπο τους, που δεν δίστασαν και δεν διστάζουν να σταθούν απέναντι στο θηρίο της πυρκαγιάς, τους 18αρηδες και τους 20αρηδες στην Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο, “που για μήνες ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση του, και η προπαγάνδα του, βάφτιζαν ανεύθυνους και στιγμάτιζαν ως υπαίτιους για το ξέσπασμα της πανδημίας”.

Σημείωσε ότι “είναι ανάγκη το πένθος, η απελπισία, ο θυμός, να γίνουν δύναμη ελπίδας, αναγέννησης, ανοικοδόμησης και επανεκκίνησης”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστήριξε ότι αυτό πρέπει να γίνει χωρίς κυνήγι μαγισσών “που τόσο εύκολα χρησιμοποίησε παλιότερα ο κ. Μητσοτάκης από τα έδρανα της αντιπολίτευσης”.  Τόνισε ότι δεν απαντήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη το ποιος φταίει για την οικολογική καταστροφή και υπογράμμισε πως πρέπει να απαντηθεί, “γιατί χωρίς αυτό το πολιτικό μας σύστημα απλώς θα προετοιμάζει την επόμενη τραγωδία”.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τις καταγγελίες του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις.

Κλείνοντας την πρωτολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως “κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα” και εκτίμησε πως “έρχεται η στιγμή κύριε Μητσοτάκη, που θα υπάρξει ένα διαφορετικό μήνυμα εκκένωσης στο 112. Όχι από σας προς τους πολίτες, αλλά από τους πολίτες προς εσάς”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα