ΑΘΗΝΑ
05:43
|
26.04.2024
Όλα τα μεταγωγικά αεροσκάφη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που απεστάλησαν στην Καμπούλ για να απομακρύνουν Ρώσους υπηκόους και πολίτες της CSTO επέστρεψαν στη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όλα τα μεταγωγικά αεροσκάφη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που απεστάλησαν στην Καμπούλ για να απομακρύνουν Ρώσους υπηκόους και πολίτες των χωρών μελών της Οργάνωσης του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), επέστρεψαν στη Ρωσία μεταφέροντας στις πατρίδες τους περισσότερους από 500 ανθρώπους, μετά από εντολή που δόθηκε από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σήμερα το πρωί (Πέμπτη 26/8) δύο ακόμη αεροσκάφ (ένα Il-76 και ένα Il-62) με άτομα που απομακρύνθηκαν από το Αφγανιστάν προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Καλόβσκι που βρίσκεται κοντά στη Μόσχα.

Στο μεταγωγικό Il-76 επέβαιναν περίπου 100 άτομα, κυρίως Ρώσοι υπήκοοι Αφγανικής καταγωγής.

Ένας από τους επιβάτες είπε στους δημοσιογράφους ότι είχε περάσει πέντε μήνες στο Αφγανιστάν, σημειώνοντας ότι είχε επισκεφτεί τη χώρα για να δει τους συγγενείς του, αλλά εγκλωβίστηκε εκεί “λόγω της πολιτικής κατάστασης”. “Κάνει κρύο εδώ αλλά αισθάνομαι ασφαλής”, είπε μετά από την άφιξή του στη Μόσχα.

Έτσι, και τα τέσσερα αεροσκάφη που έστειλε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Αφγανιστάν για την εκκένωση ανθρώπων επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Τα αεροπλάνα απογειώθηκαν από την Καμπούλ την Τετάρτη. Έκαναν στάσεις στο Κιργιζιστάν και στο Τατζικιστάν για να αποβιβάσουν τους πολίτες αυτών των χωρών.

Aπομακρύνθηκαν πολίτες της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν, του Τατζικιστάν καθώς και της Ουκρανίας.

Πηγές: Τass, RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα