ΑΘΗΝΑ
23:46
|
07.05.2024
Στην Αττική, έχει εμβολιαστεί μόλις το 53% του αστυνομικού προσωπικού, ενώ στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 54%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υψηλά ποσοστό ανεμβολίαστων καταγράφονται στα σώματα ασφαλείας, τα οποία εξαιρούνται από τα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή” που επικαλείται επικαιροποιημένα στοιχεία, αναφέρει ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων στην ΕΛ.ΑΣ. ανέρχεται στο 58%.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός εξήγησε ότι εάν σε εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό προστεθούν όσοι έχουν νοσήσει και ταυτόχρονα, από το σύνολο της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ., αφαιρεθούν όσοι βρίσκονται σε άδεια μακράς διαρκείας ή υπηρετούν π.χ. σε διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό, τότε το ποσοστό των μη εμβολιασμένων περιορίζεται στο 32%.

Ωστόσο η εφημερίδα αναφέρει ότι στην Αττική, έχει εμβολιαστεί μόλις το 53% του αστυνομικού προσωπικού, ενώ στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 54%.

Όπως σημειώνεται, σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως π.χ. η Άμεση Δράση (ΔΙ.ΑΣ., περιπολικά κ.λπ.) το ποσοστό είναι ακόμα χαμηλότερο καθώς, όπως εξηγούν οι επιτελείς του Σώματος, εκεί υπηρετούν κυρίως νεαρότερης ηλικίας άτομα, που θεωρούν ότι η πανδημία δεν συνιστά πραγματική απειλή γι’ αυτά.

Στο Λιμενικό, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το ποσοστό των εμβολιασμένων ανέρχεται στο 64,5%.

Στην Πυροσβεστική, τέλος και σύμφωνα με στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί πριν από έναν περίπου μήνα, το αντίστοιχο ποσοστό υπολογίζεται στο 53%.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός στην ΕΜΑΚ και ήδη έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας 54 πυροσβέστες, αρνητές του εμβολίου.

Καθώς οι αστυνομικοί θα κληθούν να ελέγξουν την τήρηση των κυβερνητικών μέτρων, θα είναι τουλάχιστον παράδοξο, ανεμβολίαστοι ένστολοι να ελέγχουν αν είναι εμβολιασμένοι οι πολίτες που θα βρίσκονται σε κλειστούς χώρους.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είπε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολίων είναι στο τραπέζι.

“Το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας είναι πάντα στο τραπέζι” είπε αρχικά ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας ότι θα αξιολογηθεί από το ρυθμό εμβολιασμών το τι ακριβώς θα γίνει, προσθέτοντας ότι από τις “από τις 16 Αυγούστου 165.000 ραντεβού έχουν προστεθεί, ο ρυθμός είναι καλός, οι ρυθμοί είναι ικανοποιητικοί, περίπου 7.000 είναι υγειονομικοί από αυτούς που έκλεισαν ραντεβού, είμαστε σε ικανοποιητική τάση, αυτά που έχουμε πει για την υποχρεωτικότητα ισχύουν και η επέκταση είναι μια επιλογή”.

Μάλιστα σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών θα γίνει από τους ενστόλους, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών είναι μια επιλογή, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια σχετική απόφαση και δεν πρέπει να υπάρξει σύγχυση.

Και ξεκαθάρισε: “Εμας μας ενδιαφέρει να αυξήσουμε τους ρυθμούς εμβολιασμού, είναι το μοναδικό μέτρο το οποίο έχουμε για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα