ΑΘΗΝΑ
11:58
|
20.04.2024
Μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού αρχίζει να γερνάει...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες ρωγμές σε τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΔΣ/ ISS) που ενδέχεται να διευρυνθούν εντόπισαν σήμερα Ρώσοι κοσμοναύτες.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων RIA ο Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ, επικεφαλής μηχανικός της εταιρείας πυραύλων και διαστήματος Energia, δήλωσε πως έχουν εντοπιστεί επιφανειακές ρωγμές σε ορισμένα σημεία του θαλαμίσκου Ζαριά. Πρόσθεσε ότι οι ρωγμές θα αρχίσουν να εξαπλώνονται με την πάροδο του χρόνου αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει εάν οι ρωγμές είχαν προκαλέσει πρόσφατα διαρροή οξυγόνου.

Ο αξιωματούχος της διαστημικής υπηρεσίας είχε δηλώσει προηγουμένως ότι μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού αρχίζει να γερνάει και προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια «χιονοστιβάδα» επιβαρυμένου εξοπλισμού μετά το 2025.

Στον διαστημικό σταθμό έχουν σημειωθεί διάφορα περιστατικά. Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν αναφέρει τον περασμένο μήνα ότι ένα σφάλμα λογισμικού και ένα πιθανό ανθρώπινο σφάλμα λόγω έλλειψης προσοχής ευθύνονται για το ότι ο ISS τέθηκε εκτός ελέγχου.

Οι κινητήρες του ρωσικού θαλαμίσκου Nauka λειτούργησαν απρογραμμάτιστα λίγες ώρες αφότου προσδέθηκε στον διαστημικό σταθμό, με αποτέλεσμα ο διαστημικός σταθμός να βγει προσωρινά εκτός πορείας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει απειλή για το πλήρωμά του.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία, Roscosmos, είχε αναφέρει επίσης τον περασμένο μήνα ότι παρατηρήθηκε πτώση της πίεσης στη μονάδα Zvezda, η οποία παρέχει χώρο διαβίωσης για τα μέλη του πληρώματος στον ISS. Η πτώση της πίεσης προκλήθηκε από διαρροή οξυγόνου.

ISS Crew Successfully Patched Crack in Russian Module: Roscosmos - Russia  Business Today

Η Roscosmos έχει ανακοινώσει ότι θα παραμείνει στον ISS έως το 2024 και ότι είναι ανοιχτή στο να παρατείνει τη συμμετοχή της σ αυτόν και μετά την εν λόγω ημερομηνία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Ίγκορ Κουρτσάτοφ: Πέντε στοιχεία για τον Σοβιετικό ομόλογο του Οπενχάιμερ

Πέθανε ο Νομπελίστας φυσικός Πίτερ Χιγκς

Μελέτη γεννά ελπίδες για ανανέωση του ανοσοποιητικού συστήματος ηλικιωμένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα