ΑΘΗΝΑ
01:44
|
27.04.2024
Θεωρείται ότι η επίσημη έγκριση του FDA και η σύσταση του CDC θα ωθήσουν περισσότερους Αμερικανούς να εμβολιαστούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ (CDC) συνέστησε ομόφωνα το εμβόλιο της Pfizer Inc και BioNTech SE κατά του κορονοϊού για ηλικίες άνω των 16 ετών.

Είχε προηγηθεί η πλήρη έγκρισή του από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), που θα επιτρέψει τη ταχεία διάθεση των εμβολιαστικών δόσεων στους Αμερικανούς πολίτες.

Οι αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας ελπίζουν ότι η επίσημη έγκριση του FDA και η σύσταση του CDC θα ωθήσουν περισσότερους Αμερικανούς να εμβολιαστούν.

Στο μεταξύ, ο ρυθμός των εμβολιασμών παραμένει χαμηλός σε αρκετά τμήματα των ΗΠΑ, συνεισφέροντας σε μία μεγάλη αύξηση των νοσηλειών εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα , που παρουσιάζει μεγάλη μεταδοτικότητα.

Μερικά από τα μέλη της επιτροπής δήλωσαν ότι η αύξηση των εμβολιασμών πριν από τη φθινοπωρινή περίοδο θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επιστροφή των παιδιών με ασφάλεια στα σχολεία.

“Οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή με ένα παιδί που δεν είναι ακόμη σε ηλικία εμβολιασμού, θα πρέπει να εμβολιαστεί για το καλό των παιδιών”, δήλωσε η δρ. Χέλεν Κέιπ Τάλμποτ, που είναι ειδική επιστήμονας στις μεταδοτικές ασθένειες και συμμετέχει στην επιτροπή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν εγκρίνει μία τρίτη δόση των εμβολίων της Pfizer/BioNTech και της Moderna για όσους έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι προγραμματίζει να κάνει τις ενισχυτικές δόσεις διαθέσιμες για περισσότερους Αμερικανούς από το Σεπτέμβριο.

Το προσωπικό των CDC παρουσίασε δεδομένα για την ανάγκη των ενισχυτικών δόσεων και δήλωσε ότι σε αυτό το σημείο είναι ενδεχομένως δύσκολο να καθοριστεί αν η ανοσία από προηγούμενο εμβολιασμό εξασθενεί με το χρόνο ή αν τα εμβόλια είναι λιγότερο ικανά να προλάβουν την μόλυνση από την παραλλαγή Δέλτα που παρουσιάζει υψηλή διάδοση.

Αρκετά μέλη της επιτροπής εξέφρασαν ανησυχία σχετικά με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την έναρξη υλοποίησης μιας πολιτικής για τις ενισχυτικές δόσεις από τον Σεπτέμβριο, πριν η συμβουλευτική επιτροπή για τα εμβόλια εξετάσει τις αποδείξεις ή αποφασίσει ότι μία τέτοια εκστρατεία ήταν αναγκαία.

Μέλη της ομάδας εργασίας της συμβουλευτικής επιτροπής, η οποία διαμορφώνει την προσέγγιση του CDC για τις ενισχυτικές δόσεις, επισήμαναν ότι προτεραιότητα για τις ΗΠΑ παραμένει ο εμβολιασμός όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μία άλλη συνάντηση της επιτροπής θα προγραμματιστεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου με θέμα της συζήτησης τις ενισχυτικές δόσεις.

Στη χθεσινή συνάντηση, το CDC υποστήριξε ότι τα οφέλη από το εμβόλιο της Pfizer υπερτερούν των ενδεχόμενων κινδύνων που σχετίζονται με τις δόσεις εμβολίων.

Πηγή: AΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα