ΑΘΗΝΑ
21:06
|
19.04.2024
Ο πρόσφατος ανασχηματισμός εξελίχθηκε σε έναν κυβερνητικό τραγέλαφο και απέδειξε τη “γύμνια”του βασιλιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θυμάται κανείς τον κ. Πορτοσάλτε και κάτι άλλους του ΣΚΑΪ που μας έλεγαν τι πάγκο έχει η Νέα Δημοκρατία; Ε λοιπόν, πέρα από κάτι περιφερόμενα στελέχη του παλαιού εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, συνήθως με ειδικές σχέσεις με την εταιρεία Μητσοτάκη, οι εφεδρείες της κυβέρνησης περιορίζονται προφανώς στο ΛΑΟΣ.

Ο πρόσφατος ανασχηματισμός (γενικώς απολύτως αδιάφορος ούτως ή άλλως εδώ που τα λέμε) εξελίχθηκε σε έναν κυβερνητικό τραγέλαφο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πέφτει δημοσκοπικώς, ενώ παίζει χωρίς αντίπαλο, όπως ο ίδιος διατείνεται, θέλησε να πετύχει μια νέα αρχή (σε τι ακριβώς κανείς δεν κατάλαβε)μέσα από ένα τυχοδιωκτικό, επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Η ιδέα ακουγόταν μάλλον πολύ ωραία στο μυαλό τους: έξω ο Χρυσοχοΐδης, τον οποίο στο κάτω-κάτω δεν συμπαθεί κανείς, ως σώγαμπρο άλλωστε. Μέσα Αποστολάκης και Πλεύρης, ως δίδυμη διεύρυνση προς κεντροαριστερά (αλήθεια από πότε συμβολίζει την κεντροαριστερά ο κ. Αποστολάκης;) και προς την φασίζουσα ακροδεξιά.

Πρόκειται για πολυχρησιμοποιημένους τακτικισμούς, οι οποίοι ούτως ή άλλως αποδίδουν ελάχιστα. Εν προκειμένω ωστόσο, για λόγους που ενδεχομένως να μη μάθουμε, απέδειξαν την “γύμνια του βασιλιά”: όχι μόνο νεοδημοκρατικός πάγκος δεν υπάρχει αλλά ούτε και στενή ομάδα, ικανή να διαχειριστεί οργανωτικά και επικοινωνιακά τις όποιες πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες.

Ο Αποστολάκης έδωσε μια απρόσμενη παραπολιτική νίκη στον Αλέξη Τσίπρα, αφού ο τελευταίος κατόρθωσε να σταματήσει υπουργική ορκωμοσία, ενώ ο Πρωθυπουργός έμεινε μόνο με έναν γραφικό, ακροδεξιό υπουργό, ανύπαρκτων ικανοτήτων, ο οποίος πρωταγωνιστούσε σε βόλτες στα Εξάρχεια τα ξημερώματα.

Μετά τον “ανασχηματισμό Θεοδωρικάκου”, ο οποίος επιβραβεύτηκε για τη σιωπή του μετά την απομάκρυνσή του, είχαμε τον “ανασχηματισμό Χρυσοχοΐδη”. Αν υφίσταται ορισμός ομήρου-πρωθυπουργού πρέπει να μπει δίπλα στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα τζάκια της Νέας Δημοκρατίας προετοιμάζονται για την φάση της αμφισβήτησης Μητσοτάκη, όταν οι δημοσκοπήσεις θα κατοχυρώσουν μονοψήφιο ποσοστό διαφοράς και μείωση της ψαλίδας στο επίπεδο της “πρωθυπουργισιμότητας”. Ο πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό αυτόν και την τραγελαφική διαχείριση “Αποστολάκη” σπατάλησε ένα μεγάλο μέρος του ελαχίστου “πολιτικού κεφαλαίου” του.

Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βολοδέρνει, το αδιέξοδο και η κρίση στην πατρίδα μας θα συνεχίζεται. Η δε αδυναμία σύγκρουσης επί των στρατηγικών ζητημάτων θα εξακολουθήσει να τροφοδοτεί λυσσαλέες συγκρούσεις παραπολιτικής φύσης, πολιτικά ανέκδοτα, κυνικούς πολιτευτές και τυχοδιώκτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα