ΑΘΗΝΑ
13:05
|
28.01.2022
Περίπου 3.790 άτομα είχαν ήδη εμβολιαστεί από αυτή την παρτίδα, πριν ανασταλεί η χρησιμοποίηση της υπόλοιπης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιαπωνία ανέστειλε μία παρτίδα εμβολίου Covid-19 της Moderna καθώς εντοπίστηκε μια ξένη ουσία σε ένα από τα φιαλίδιά της, αναφέρει το BBC.

Σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές, ένας φαρμακοποιός διέκρινε πολλά μαύρα σωματίδια σε ένα φιαλίδιο του εμβολίου στην περιφέρεια Καναγκάουα. Περίπου 3.790 άτομα είχαν ήδη εμβολιαστεί από τη παρτίδα, πριν ανασταλεί η χρησιμοποίηση της υπόλοιπης. 

Η είδηση, έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση περίπου 1,63 εκατομμυρίων δόσεων Moderna λόγω προσμίξεων των εμβολίων με ξένα σωματίδια. 

Ο φαρμακοποιός εντόπισε τα μαύρα σωματίδια κατά τον έλεγχο για ξένες ουσίες πριν από τη χρήση του εμβολίου. Ο εγχώριος διανομέας του εμβολίου έχει συλλέξει το φιαλίδιο για το οποίο υπάρχει υποψία ότι είναι μολυσμένο. Αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης λένε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για κινδύνους για την υγεία που προκαλούνται από το μολυσμένο εμβόλιο. 

Η Takeda Pharmaceutical, που πωλεί και διανέμει το εμβόλιο στην Ιαπωνία, μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε αναστείλει τη χρησιμοποίηση τριών παρτίδων του εμβολίου αφότου εντοπίστηκαν “ξένα σωματίδια” σε δόσεις μιας παρτίδας περίπου 560.000 φιαλιδίων. Η ισπανική φαρμακευτική εταιρεία Rovi, η οποία εμφιαλώνει το εμβόλιο, ανέφερε σε δήλωσή της ότι για τη μόλυνση ενδέχεται να ευθύνεται μια γραμμή παραγωγής στην Ισπανία.

Αναφορές μόλυνσης προήλθαν επίσης και από επτά άλλα κέντρα εμβολιασμού, σύμφωνα με την εφημερίδα Japan Times, με 39 φιαλίδια – ή 390 δόσεις – που βρέθηκαν να έχουν επηρεαστεί. 

Την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας δήλωσε ότι “ξένα σωματίδια” που βρέθηκαν σε εμβόλιο στη νότια περιφέρεια της Οκινάουα οφείλονται σε λανθασμένες εισαγωγές βελόνων στα φιαλίδια. 
 

Πηγή: bbc.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

Πανδημία: Ενστάσεις για την χαλάρωση των μέτρων

Αττική οδός: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή από πολίτη

Δανία: Aποσύρει τις ειδικές δυνάμεις της από το Μαλί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα