ΑΘΗΝΑ
14:30
|
28.11.2021
Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης μετέφερε με επιστολή του στον Δ. Κουτσούμπα ότι τελευταία του επιθυμία ήταν να αφήσει αυτόν τον κόσμο ως κομμουιστής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης και αγωνιστής που άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα Πέμπτη (2/9), απέστειλε πριν από έναν χρόνο μία συγκλονιστική επιστολή προς τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, μεταφέροντά του πως ανάμεσα στις τελευταίες επιθυμίες του ήταν να “ταφεί ως κομμουνιστής” και “η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, το Γαλατά Χανίων”.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, διαισθανόμενος πως το τέλος της ζωής του ήταν κοντά, ζήτησε από τον κ. Κουτσούμπα να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε “να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων”.

Στην επιστολή αναφέρει επίσης πως έχει ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες “σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη”.

Η συγκλονιστική επιστολή

“Τώρα, στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα ‘Μεγάλα Μεγέθη’. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής.

theodorakis-epistoli-5_2
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΗΒ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγορεύει το σεξ σε ανάπηρο που δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης

Το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε το δικαίωμα της ερωτικής συνεύρεσης σε ανάπηρο άνδρα, στη λογική ότι ο τελευταίος δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης.
ΣΥΝΑΦΗ

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα για το νέο στέλεχος του κορονοϊού «Όμικρον»;

Κουτσούμπας: Η δήθεν «πράσινη μετάβαση» εκτοξεύει την τιμή της ενέργειας

Μήνυμα ΥΠΕΞ για την Ημέρα της Μεσογείου

Βουλεύτρια πήγε με ποδήλατο στο νοσοκομείο για να γεννήσει για δεύτερη φορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα