ΑΘΗΝΑ
21:13
|
03.12.2021
Υπέβαλε τα αποτελέσματα από κλινικές έρευνες και ζητά άδεια για εφαρμογή της τρίτης δόσης. Τις επόμενες μέρες θα υποβάλει τα δεδομένα και στον ΕΜΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Moderna ζήτησε την Τετάρτη (1/9) από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) άδεια για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου της κατά της covid-19.

Ο FDA εξετάζει τις ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου της Pfizer, αλλά μέχρι στιγμής έχει επιτρέψει μόνο σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό να λαμβάνουν τρίτες δόσεις είτε από το εμβόλο της Moderna είτε από το εμβόλιο της Pfizer.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας παρέδωσε τα αποτελέσματα από τις κλινικές έρευνες που διεξήγαγε σε σχεδόν 350 συμμετέχοντες, οι οποίοι έλαβαν μια αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της covid-19 έξι μήνες μετά τη δεύτερη.

Η δοσολογία της τρίτης δόσης είναι 50 μικρογραμμάρια, δηλαδή η μισή ποσότητα των δύο αρχικών δόσεων.

Σύμφωνα με τη Μoderna, το επίπεδο των αντισωμάτων που καταπολεμούν τον ιό είχε “μειωθεί σημαντικά” μετά το πέρασμα “περίπου έξι μηνών” από τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου.

Όμως “έπειτα από μια τρίτη δόση, επετεύχθη αντίστοιχο ποσοστό αντισωμάτων” και αυτό σε όλες τις ηλικίες.

Η Moderna επεσήμανε ότι τις επόμενες μέρες θα υποβάλει αυτά τα δεδομένα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) καθώς και σε άλλες ρυθμιστικές αρχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Φοβάμαι. Και ποιο πολίτευμα στηρίζεται πάνω στο φόβο των πολιτών;»

Eκδήλωση του Δικτύου Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών για το SLAPP στην Ελλάδα

Ανησυχία για την ελευθερία και την ασφάλεια των δημοσιογράφων στην Ελλάδα

Επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς, στο Μενίδι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα