ΑΘΗΝΑ
16:01
|
26.04.2024
Οι συρμοί θα περνούν από το Μεταξουργείο χωρίς στάση ενόψει των εκδηλώσεων με την Αμάλ στην πλατεία Αυδή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με εντολή της αστυνομίας και μέχρι νεωτέρας, έκλεισε από τις 17.30 ο σταθμός του μετρό στο Μεταξουργείο, από όπου οι συρμοί θα περνούν δίχως στάση.

Η απόφαση πιθανώς να σχετίζεται με την εκδήλωση της μαριονέτας Αμάλ που έχει προγραμματιστεί απόψε στις 21.00 στην πλατεία Μεταξουργείου καθώς υπάρχουν ενδείξεις για αντι-συγκέντρωση εθνικιστών.

Σύμφωνα με την εταιρία παραγωγής Good Chance των εκδηλώσεων με κεντρικό χαρακτήρα την μαριονέτα 3,5 μέτρων Αμάλ, που συμβολίζει μία προσφυγοπούλα από την Συρία ηλικίας εννιά ετών, απόψε θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση στο χώρο του Μεταξουργείου με θέμα όνειρα Σύρων προσφύγων, τα οποία εκείνη θα βλέπει ως οράματα που ξεπηδούν μπροστά της.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχουν αναλάβει δύο Σύροι θεατρικοί δημιουργοί, ο Ζιάντ Αντουάν και η Μέι Σεϊφάν, που ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να δημιουργήσουν “μία πρωτοποριακή εγκατάσταση” καλώντας τους θεατές να δουν, να ακούσουν ή και να αγγίξουν “ένα όνειρο από τη Συρία”.

Από την επίσκεψη της Αμάλ στα Ιωάννινα © Γεράσιμος Παπαγιάννης

Το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου, η Αμάλ προγραμματίζεται να εμφανιστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μία πόλη που πριν 100 χρόνια φιλοξένησε χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σαν “περίπατος” στις 19:30 από το Πέτρινο Ρολόι στο Πασαλιμάνι προς το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου θα κορυφωθεί μετά τις 20.30 το βράδυ με μουσικο-χορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του Γιώργη Χριστοδούλου, την χορωδία chórεs της Μαρίνας Σάττι και σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Πειραΐκού Συνδέσμου.

Η Αμάλ αναχωρεί από την Ελλάδα την Κυριακή και θα συνοδεύεται από “αποδημητικά πουλιά” κατασκευασμένα από διάφορους οργανισμούς, τα οποία θα την ακολουθήσουν στην Ιταλία, που είναι η επόμενη στάση της μέχρι την κατάληξη στο Μάντσεστερ τον Ιούλιο του 2022.

Επόμενος σταθμός της θα είναι στις 7 Σεπτέμβρη το Μπάρι της Ιταλίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα