ΑΘΗΝΑ
05:49
|
24.04.2024
Τεράστια κινητοποίηση των Ινδών αγροτών ενάντια στη νέα πολιτική για την αγροτική παραγωγή που εισήγαγε η κυβέρνηση του εθνικιστή Μόντι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 500.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πόλη Μουζαφαρναγκάρ στην επαρχία Ουτάρ Πραντές της Ινδίας. Οι Ινδοί αγρότες φαίνεται πως ξαναβγαίνουν στους δρόμους μετά από μια πολύμηνη παύση των κινητοποιήσεών τους λόγω της πανδημίας. Το μεγάλο αγροτικό κίνημα στην Ινδία ξεκίνησε το προηγούμενο φθινόπωρο συγκλονίζοντας ολόκληρη τη χώρα, και καταδικάζοντας τους νέους νόμους διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής που εισήγαγε η εθνικιστική-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι.

Οι νέοι νόμοι καταδικάζουν τους Ινδούς μικρομεσαίους αγρότες (πάνω από το 60% του πληθυσμού) σε δραματική μείωση των εισοδημάτων τους, απαλάσσοντας το κράτος από οποιαδήποτε συγκράτηση των τιμών πώλησης και επιτρέποντας στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του αγροτοδιατροφικού τομέα να ελέγχουν απόλυτα την παραγωγή.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως είτε θα ακυρωθούν οι νέοι νόμοι της κυβέρνησης είτε αυτή θα ηττηθεί πανηγυρικά στις περιφερειακές εκλογές του 2022.

ΠΗΓΗ: France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα