ΑΘΗΝΑ
21:09
|
03.12.2021
Τεράστια κινητοποίηση των Ινδών αγροτών ενάντια στη νέα πολιτική για την αγροτική παραγωγή που εισήγαγε η κυβέρνηση του εθνικιστή Μόντι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 500.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πόλη Μουζαφαρναγκάρ στην επαρχία Ουτάρ Πραντές της Ινδίας. Οι Ινδοί αγρότες φαίνεται πως ξαναβγαίνουν στους δρόμους μετά από μια πολύμηνη παύση των κινητοποιήσεών τους λόγω της πανδημίας. Το μεγάλο αγροτικό κίνημα στην Ινδία ξεκίνησε το προηγούμενο φθινόπωρο συγκλονίζοντας ολόκληρη τη χώρα, και καταδικάζοντας τους νέους νόμους διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής που εισήγαγε η εθνικιστική-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι.

Οι νέοι νόμοι καταδικάζουν τους Ινδούς μικρομεσαίους αγρότες (πάνω από το 60% του πληθυσμού) σε δραματική μείωση των εισοδημάτων τους, απαλάσσοντας το κράτος από οποιαδήποτε συγκράτηση των τιμών πώλησης και επιτρέποντας στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του αγροτοδιατροφικού τομέα να ελέγχουν απόλυτα την παραγωγή.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως είτε θα ακυρωθούν οι νέοι νόμοι της κυβέρνησης είτε αυτή θα ηττηθεί πανηγυρικά στις περιφερειακές εκλογές του 2022.

ΠΗΓΗ: France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Φοβάμαι. Και ποιο πολίτευμα στηρίζεται πάνω στο φόβο των πολιτών;»

Eκδήλωση του Δικτύου Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών για το SLAPP στην Ελλάδα

Ανησυχία για την ελευθερία και την ασφάλεια των δημοσιογράφων στην Ελλάδα

ΗΠΑ- Ρωσία -Κίνα: Η πιθανότητα ενός μεγάλου «σπονδυλωτού» πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα