ΑΘΗΝΑ
15:20
|
26.04.2024
Αφορά σε δύο με τρία περιστατικά στο νοσοκομείο Κοζάνης. Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κ.Υ Παλαμά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα υπόθεση με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε νοσηλευτές και γιατρούς ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον διοικητή του νοσοκομείου Κοζάνης κ. Γκανάτσο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε στην ΕΡΤ ότι η υπόθεση αφορά δύο με τρία περιστατικά. Το ένα αφορά μια νοσηλεύτρια, της οποίας το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ τα άλλα δύο, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας δόθηκαν από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Την ίδια ώρα, με διαδικασίες εξπρές ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ της 5ης ΥΠΕ για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κ.Υ Παλαμά. Το πόρισμα, αναφέρει ότι 33 άτομα έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη ένας ΑΜΚΑ που βρισκόταν υπό διερεύνηση, τελικώς αποδείχθηκε ότι πρόκειται και αυτός για άτομο που φαίνεται στο σύστημα, αλλά δεν έκανε στην πραγματικότητα εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Κ.Υ Παλαμά, η διοικητική υπάλληλος “πιάστηκε” όταν σε απογευματινή ώρα συνδέθηκε στο τάμπλετ, πέρασε δυο εικονικούς εμβολιασμούς και το έκλεισε. Στη λήξη της βραδινής βάρδιας η νοσηλεύτρια που έκανε τον τελικό έλεγχο είδε ότι κάποιος είχε ανοίξει και χρησιμοποιήσει το τάμπλετ και ειδοποιήσε τον υπεύθυνο της εμβολιαστικής γραμμής. Έτσι διατάχθηκε έλεγχος που αποκάλυψε και τους υπόλοιπους εικονικούς εμβολιασμούς.

Η διοικητική υπάλληλος, που εργάζεται 12 χρόνια στο Κ.Υ Παλαμά, από τα μέσα Μαΐου είχε τοποθετηθεί στην εμβολιαστική γραμμή για να βοηθήσει στο μεγάλο εγχείρημα των μαζικών εμβολιασμών και είχε πρόσβαση στα τάμπλετ φυσικά εν γνώσει των προϊσταμένων της.

Τα 34 άτομα που εμβολιάστηκαν εικονικά φαίνεται ότι είναι όλα συγγενείς, φίλοι και γνωστοί της υπαλλήλου και ότι δεν πρόκειται για εκτεταμένο κύκλωμα εκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού “μαϊμού”.

Η υπάλληλος θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό της 5ης ΥΠΕ με το ερώτημα της απόλυσης ή της αργίας, ενώ ήδη έχει τεθεί σε αναστολή από τα καθήκοντά της για ένα μήνα.

Το πόρισμα της ΕΔΕ θα κατατεθεί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ την Πέμπτη στην εισαγγελία Καρδίτσας, που έχει άλλωστε αναλάβει να διενεργήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά απο εντολή του Προϊσταμένου Εφετών Λάρισας.

Η Εισαγγελία Καρδίτσας θα διερευνήσει τις ποινικές διαστάσεις της υποθέσης και θα ασκήσει διώξεις.

Στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν και τα άτομα που έλαβαν τα πιστοποιητικά χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

Τις επόμενες μέρες, θεωρείται βέβαιο, ότι οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Νωρίτερα έγινε γνωστή και η υπόθεση εικονικών πιστοποιητικών στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, με γιατρό του νοσοκομείου να καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ατόμων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου.

Η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου αποκάλυψε τη Δευτέρα (6/9), ότι ασκούνται πιέσεις σε υγειονομικούς και για την έκδοση ψευδών rapid test, τονίζοντας ότι υπάρχουν καταγγελίες σε πολλές περιοχές της χώρας όπως σε Καβάλα, Πάτρα, Χαλκίδα και Δράμα ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων.

Πηγή: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα