ΑΘΗΝΑ
10:02
|
19.10.2021
Ο υπουργός Ανάπτυξης καλλιεργεί κλίμα προσδοκιών για το κύμα των ανατιμήσεων ενόψει ΔΕΘ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τις ανατιμήσεις, την αύξηση του ΑΕΠ και την ελληνική οικονομία μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1. Ερωτηθείς για τη λειτουργία της εφαρμογής “Παρατηρητήριο Τιμών” ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δίνει τη δυνατότητα για σύγκριση τιμών, ενώ χαρακτήρισε “πολύ καλό” το να πηγαίνουν οι καταναλωτές εκεί που έχει φθηνότερα πράγματα, αφού όπως είπε “έτσι θα μειώσουμε τις τιμές”. Προανήγγειλε επίσης ότι, στη δωρεάν εφαρμογή του υπουργείου θα μπουν σε λίγο και τα καύσιμα.

“Κάθε χρόνο μειώνουμε τους φόρους”, είπε δίνοντας τα παραδείγματα της μείωσης στην εστίαση και τον ΕΝΦΙΑ, ενώ αναφέρθηκε και στις αναμενόμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο. “Η πολιτική της κυβέρνησής μας είναι όσο καλύτερα πάνε τα έσοδά μας, θα μειώνονται οι φόροι”.

“Ο τζίρος που έκανε η Ελλάδα το 2ο τρίμηνο το 2021 ήταν ίδιος με εκείνον που είχαμε το 2019”, σημείωσε ο Υπουργός αναφερόμενος στην αύξηση του ΑΕΠ που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, την οποία απέδωσε εν μέρει στην :εκρηκτική άνοδο των επενδύσεων”.

Χαρακτήρισε “παγκόσμιο φαινόμενο” την ακρίβεια, φέρνοντας ως παράδειγμα τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. “Ασφαλώς μας ανησυχεί το φαινόμενο και το παρακολουθούμε”, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι, “αυτή η τάση στις τιμές θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται το αργότερο μέχρι τις γιορτές” και πρόσθεσε πως “αυτό που με ανησυχεί είναι η ενέργεια, που δε δείχνει σημάδια αποκλιμάκωση”».

“Η Ελλάδα πάει πολύ καλά, που σημαίνει ότι η πολιτική της κυβέρνησής μας πάει καλά”, σημείωσε και ανέφερε ότι, “έχει ανακοινωθεί αύξηση του κατώτατου μισθού, που όμως αυξήθηκε και από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τιμή του καφέ ο Άδωνις Ανάπτυξης, εξηγώντας ότι, “είπα πράγματι ότι ο καφές μπορεί να αυξηθεί από 3 έως 5 ευρώ το κιλό.  Δεν εννοούμε 3 – 5 ευρώ στο φλιτζάνι μας”.

Αναφορικά με την τιμή των self tests διαβεβαίωσε ότι, “τα τεστ θα είναι στα 10 ευρώ, όπως έχουμε ανακοινώσει” και όχι 20 όπως υπάρχουν αναφορές ότι πωλείται, κάλεσε ωστόσο τους πολίτες, “αντί να ταλαιπωρούνται με τα τεστ, δεν πάνε να κάνουν το εμβόλιο που είναι δωρεάν”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κριτική Τσίπρα για την αποφυλάκιση του “πυρηνάρχη” Γιώργου Πατέλη

Δύτης στο Ισραήλ ανακάλυψε σπαθί σταυροφόρου, ηλικίας 900 ετών (βίντεο)

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Σίσι και Αναστασιάδη στο Μαξίμου

Η Χιλή στους δρόμους τιμά τη δεύτερη επέτειο της κοινωνικής εξέγερσης του 2019

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα