ΑΘΗΝΑ
22:48
|
19.04.2024
Η επίθεση έγινε από 18χρονο Παλαιστίνιο προκαλώντας τον τραυματισμό δύο νεαρών Ισραηλινών, λίγες ώρες πριν την συνάντηση των ηγετών Αιγύπτου και Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Ιερουσαλήμ και της υπόλοιπης Δυτικής Όχθης λόγω της κλιμάκωσης των μέτρων καταστολής από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, μετά τη θεαματική απόδραση έξι Παλαιστινίων κρατουμένων την περασμένη Δευτέρα, δυναμιτίζει περαιτέρω το κλίμα στην περιοχή.

Σήμερα το απόγευμα, λίγο μετά τις 16.00, ένας 18χρονος Παλαιστίνιος επιτέθηκε με μαχαίρι κατά δύο νεαρών Ισραηλινών γύρω στα 20 στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Ιερουσαλήμ τραυματίζοντάς τους.

Ο νεαρός δράστης έπεσε αιμόφυρτος λίγα λεπτά μετά από πυρά αστυνομικού και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.

Η ζωή των άλλων δύο τραυματιών δεν διατρέχει κίνδυνο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας σην Ιερουσαλήμ εκτίμησε πως η ένταση έχει κλμακωθεί ανησυχητικά το τελευτάιο διάστημα τονίζοντας πως είναι η δεύτερη επίθεση με μαχαίρι που αποδίδεται σε Παλαιστίνιο και σημειώνεται από την περασμένη Παρασκευή στην ίδια πόλη.

Η συνάντηση των ηγετών Αιγύπτου-Ισραήλ

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνάντηση του Αιγύπτου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ στο Σαρμ αλ Σέιχ.

Prime Minister Naftali Bennett (L) and Egyptian President Abdel-Fattah el-Sissi meet on Monday, September 13, 2021 in Sharm el-Sheikh (Credit: Egyptian Presidency)

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των ηγετών αμφοτέρων χωρών μετά από μία δεκαετία. Εκτός από τις διμερείς σχέσεις οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν (κατά ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας) και το παλαιστινιακό ζήτημα καθώς και τις πιθανές προσπάθειες για την επανεκκίνηση της ισραηλινο-παλαιστιανιακής διαπραγμάτευσης μολονότι η οκτακομματική κυβέρνηση του Ναφτάλι Μπένετ έχει δηλώσει δημοσίως πολλές φορές πως δεν έχει εντολή να ξεκινήσει την διαπραγμάτευση με την Παλαιστινιακή Αρχή καθώς τα οκτώ κόμματα που την απαρτίζουν έχουν διαφορετικές θέσεις για το ζήτημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα