ΑΘΗΝΑ
17:43
|
24.04.2024
Το δικαστήριο στην Ολλανδία επέβαλε στην εφαρμογή υπηρεσιών “ταξί” πρόστιμο 50.000 ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα δικαστική ήττα για την πλατφόρμα υπηρεσιών “ταξί” Uber, αυτήν τη φορά στην Ολλανδία. Δικαστήριο απεφάνθη ότι οι οδηγοί της εταιρείας είναι εργαζόμενοι και όχι “εργολάβοι” και ως εκ τούτου απολαμβάνουν των ίδιων εργασιακών δικαιωμάτων των επαγγελματιών οδηγών ταξί. Επιπλέον, το ολλανδικό δικαστήριο επέβαλε στην Uber πρόστιμο ύψους 50.000 για μη τήρηση των όρων της σύμβασης εργασίας των οδηγών ταξί.

Παρόμοια απόφαση είχε εκδώσει στις αρχές του τρέχοντος έτους το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Άμστερνταμ συντάχθηκε με την Ομοσπονδία των Ολλανδικών Συνδικάτων που υποστήριζε ότι οι οδηγοί της Uber πρέπει να λαμβάνουν τους ίδιους μισθούς και τα ωφελήματα όλων των εργαζομένων του τομέα. Έκρινε ότι οι οδηγοί που μεταφέρουν επιβάτες μέσω της εφαρμογής της Uber καλύπτονται από τη γενική συλλογική σύμβαση εργασίας για τους οδηγούς ταξί και η “νομική σχέση μεταξύ της Uber και των οδηγών πληροί όλα τις προϋποθέσεις εργασιακής σύμβασης”.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφαρμογής Uber δήλωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης σημειώνοντας ότι “δεν προτίθεται να προσλάβει οδηγούς στην Ολλανδία”, ενώ εκπρόσωπός της υποστήριξε ότι με την απόφαση αυτή “οι οδηγοί χάνουν το δικαίωμα να αποφασίζουν αν θα εργαστούν ή όχι”.

Με πληροφορίες από RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Απεργεί η ΠΝΟ

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα