ΑΘΗΝΑ
18:33
|
04.05.2024
Για πρώτη φορά τουρίστες στο διάστημα με την εκτόξευση της "Έμπνευσης4".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX με επιβάτες τέσσερις πολίτες στο πρώτο “τουριστικό” ταξίδι της ανθρωπότητας στο διάστημα, απογειώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη το βράδυ (λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Η πρώτη τουριστική, διαστημική αποστολή, χωρίς επαγγελματία αστροναύτη στο πλήρωμα, για πρώτη φορά στα χρονικά, θα κάνει ένα τριήμερο ταξίδι στο διάστημα ταξιδεύοντας λίγο μακρύτερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Μεταξύ των τεσσάρων Αμερικανών τουριστών-επιβατών στην αποστολή με τον τίτλο “Inspiration4” (“Έμπνευση4”) βρίσκεται και ο δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν που ναύλωσε το Falcon 9 για αυτό το ταξίδι.

Μαζί του ταξιδεύουν ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ένας επιστήμονας και ένας αναλυτής δεδομένων. Πρόκειται για τον 51χρονο γεωεπιστήμονα Σάιαν Πρόκτορ, πρώην υποψήφιο αστροναύτη της NASA, που είναι ο “πιλότος” της αποστολής, την 29χρονη Χάιλει Άρσινοξ, πρώην ασθενή με καρκίνο των οστών, παραϊατρικό προσωπικό στο St. Jude Children’s Research Hospital και τον 42χρονο Κρις Σεμπρόσκι, βετεράνο της αμερικανικής αεροπορίας και μηχανικό δεδομένων αεροδιαστημικής.

Σύμφωνα με το περιοδικό Time, ο 38χρονος Ισάακμαν υπολογίζεται ότι πλήρωσε περίπου 200 εκατ. δολάρια στην εταιρεία του Έλον Μασκ για αυτό το ταξίδι.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ ανέφερε ότι περίπου 12 λεπτά μετά την εκτόξευση, η διαστημική κάψουλα Dragon αποκολλήθηκε επιτυχώς από τον πύραυλο Falcon 9, στέλνοντας τους τέσσερις τουρίστες μόνους στο διάστημα.

Το επόμενο ιδιωτικό ταξίδι της SpaceX, στις αρχές του επόμενου έτους, το πλήρωμα θα αποτελείται από έναν συνταξιούχο αστροναύτη της Nasa, ο οποίος θα συνοδεύει τρεις πλούσιους επιχειρηματίες στον διαστημικό σταθμό για μια εβδομάδα.

Την ίδια ώρα οι Ρώσοι εκτοξεύουν έναν ηθοποιό, σκηνοθέτη και έναν Ιάπωνα μεγιστάνα στον διαστημικό σταθμό τους επόμενους μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα