ΑΘΗΝΑ
20:10
|
26.04.2024
Ο Άντναν Αμπού Ουάλιντ αλ Σαχράουι έπεσε νεκρός σε επιχείρηση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στη Μεγάλη Σαχάρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διοικητής του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της Μεγάλης Σαχάρας, Άντναν Αμπού Ουάλιντ αλ Σαχράουι, έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια επιχείρησης των γαλλικών ειδικών δυνάμεων, ανακοίνωσε με ανάρτησή στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. “Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική επιτυχία στη μάχη μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Σαχέλ”, πρόσθεσε ο Μακρόν. Ο εν λόγω πυρήνας της τζιχαντιστικής οργάνωσης είναι ιδιαίτερα δραστήριος στη συνοριακή γραμμή του Νίγηρα-Μαλί στην περιοχή του Σαχέλ.   

Ο αλ Σαχράουι διακήρυξε την πίστη του στο Ισλαμικό Κράτος το 2015 και η οργάνωσή του θεωρείται υπεύθυνη για μια σειρά επιθέσεων κατά τοπικών και ξένων στρατιωτικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της ενέδρας το 2017 εναντίον Νιγηριανών και Αμερικανών στρατιωτών έξω από το χωριό Τόνγκο Τόνγκο του Νίγηρα. Η Ουάσινγκτον αντέδρασε τότε επικηρύσσοντας τον αλ Σαχράουι με αμοιβή πέντε εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα βοηθούσαν στη σύλληψη του διοικητή της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Το 2018 ο διοικητής του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της Μεγάλης Σαχάρας, Άντναν Αμπού Ουάλιντ αλ Σαχράουι, συμπεριλήφθη στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις διασυνδέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα.

Κατηγορήθηκε επίσης για την εμπλοκή του σε απαγωγές ξένων υπηκόων. Πριν διακηρύξει την πίστη του στο Ισλαμικό Κράτος, ο αλ Σαχράουι ήταν ο εκπρόσωπος του Κινήματος για την Ενότητα και Τζιχάντ στη Δυτική Αφρικής (MUJAO) , παρακλάδι του δικτύου Αλ Κάιντα στην περιοχή του Μαγκρέμπ, στη Βόρεια Αφρική.

Με πληροφορίες από RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα