ΑΘΗΝΑ
04:43
|
07.05.2024
Οι εκλογές για τη σύνθεση της Κρατικής Δούμας ξεκίνησαν επίσημα στη Ρωσία καθώς η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη στις περιοχές Καμτσάτσκα και Τσουκότσκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εκλογές για τη σύνθεση της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή) ξεκίνησαν επίσημα στη Ρωσία καθώς η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη στις περιοχές Καμτσάτσκα και Τσουκότσκα. Τα εκλογικά κέντρα σε αυτές τις δύο πιο ανατολικές περιοχές της χώρας άνοιξαν στις 08:00 το πρωί (τοπική ώρα) της Παρασκευής (17/9).

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 21:00 στις 19 Σεπτεμβρίου αφότου κλείσουν οι κάλπες στο Καλίνινγκραντ, τον δυτικότερο θύλακα της Ρωσίας.

Ορισμένες ομάδες πολιτών (κάτοικοι απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών, υπάλληλοι πολικών και μετεωρολογικών σταθμών, πληρώματα πλοίων) είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν νωρίς, ενώ οι Ρώσοι που διαμένουν στο εξωτερικό είχαν τη δυνατότητα να ρίξουν την ψήφο τους “στην κάλπη” από τις 3 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την Έλα Παμφίλοβα, επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσίας (CEC), περίπου 150.000 άνθρωποι ψήφισαν νωρίς.

“Ξεκινάμε!” είπε, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα, η Έλα Παμφίλοβα, στη συνεδρίασή της που μεταδόθηκε απευθείας μέσω του διαδικτύου.

Οι εκλογές για την 8η Ρωσική Κρατική Δούμα θα κορυφωθούν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου. Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα διαρκέσει τρεις ημέρες – 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν σε μαγνητο σκοποημένο μήνυμά του κάλεσε τους Ρώσους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές, με όποιον τρόπο ψηφοφορίας επιθυμούν, χαρακτηρίζοντας την εκλογή της νέας σύνθεσης της Κρατικής Δούμας ως το σημαντικότατο γεγονός στη ζωή της ρωσικής κοινωνίας.

“Ύψιστο νόημα των εκλογών είναι πρωτίστως η έκφρασης της βούλησης του λαού της Ρωσίας ως κύρια πηγή εξουσίας, η υλοποίηση του συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών να προσδιορίσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας, την οποία όλοι μας θέλουμε να δούμε κυρίαρχη και ευημερούσα”, τόνισε στο μήνυμά του ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος βρίσκεται κατά σύσταση των γιατρών του σε αυτοαπομόνωση στην κατοικία του, λόγω της στενής επαφής με συνεργάτες του, που αποδείχθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

“Σας καλώ να συμμετάσχετε στην επικείμενη ψηφοφορία, να επιλέξετε γι’ αυτό οποιαδήποτε βολική για εσάς ημέρα αρχίζοντας από την 17η Σεπτεμβρίου, να προσέλθετε στα εκλογικά τμήματα, είτε να αξιοποιήσετε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξ αποστάσεως. Η σύγχρονη τεχνολογία εγγυάται την ασφάλεια και αξιοπιστία της”, πρόσθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος, αναφερόμενος σε μια από τις καινοτομίες της πρώτης μεγάλης εκλογικής αναμέτρησης σε συνθήκες πανδημίας στη Ρωσία.

Πηγή: Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα