ΑΘΗΝΑ
20:19
|
17.05.2024
Στο σπίτι διατάχθηκαν να παραμείνουν οι εργαζόμενες γυναίκες στο Αφγανιστάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να παραμείνουν στο σπίτι «προέτρεψε» τις γυναίκες εργαζόμενες ο προσωρινός δήμαρχος της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν μετά από σχετική εντολή της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, εν μέσω κλιμάκωσης της περιστολής των δικαιωμάτων των γυναικών στη χώρα, με την  εργασία να επιτρέπεται πλέον μόνο σε άντρες ή σε ελάχιστες περιπτώσεις σε γυναίκες όταν δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθούν από τον ανδρικό πληθυσμό. 

«Υπάρχουν ορισμένοι τομείς που οι άνδρες δεν μπορούν να εργαστούν, πρέπει να ζητήσουμε από το γυναικείο προσωπικό μας να εκπληρώσει τα καθήκοντά του, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για αυτό» ισχυρίστηκε σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press ο προσωρινός δήμαρχος της Καμπούλ, Hamdullah Namony, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, συμπληρώνοντας πως η παραμονή των γυναικών υπαλλήλων στο σπίτι συστήνεται «εν αναμονή περαιτέρω αποφάσεων».

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο αποφάσεων που καταδεικνύουν ότι οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν την Καμπούλ τον περασμένο μήνα, σκοπεύουν να επιβάλλουν τη σκληρή ερμηνεία τους για το Ισλάμ παρά τις αρχικές υποσχέσεις ορισμένων περί ανεκτικότητας και πολιτικής χωρίς αποκλεισμούς. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, η νέα κυβέρνηση των Ταλιμπάν εξέδωσε σωρεία διαταγμάτων που καταργούν τα δικαιώματα των κοριτσιών και των γυναικών. 

Μόλις το Σάββατο, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση για την επανεκκίνηση των μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μόνο για τον ανδρικό πληθυσμό, ενώ οι φοιτήτριες ενημερώθηκαν ότι οι σπουδές θα πραγματοποιούνται στο εξής σε διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, με άξονα το φύλο, ενώ θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τον ισλαμικό κώδικα ενδυμασίας. 

Την ίδια ημέρα, οι Ταλιμπάν έκλεισαν το Υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων, αντικαθιστώντας το με ένα υπουργείο για τη «διάδοση της αρετής και την πρόληψη της κακίας» με αντικείμενο την επιβολή του ισλαμικού νόμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Ψηφιακό σχολείο και ψηφιακό φροντιστήριο παρουσίασε ο Πιερρακάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα