ΑΘΗΝΑ
14:34
|
20.04.2024
Το Kosmodromio ήταν εκεί – Προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είχε κόσμο, είχε παλμό, είχε αιτήματα και είχε σύνθημα: “Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών”. Ολοκληρώθηκε η μαζικότατη μοτοπορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων της efood με τα “κόκκινα γιλέκα” στο κέντρο της Αθήνας.

Η πορεία κατέληξε στα γραφεία της εταιρείας στο Νέο Ηράκλειο. Ήταν μια διαμαρτυρία – απάντηση στην εκβιαστική απόφαση της efood να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των διανομέων της.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων θέλησε να συναντηθεί και να παραδώσει σε διευθυντικά στελέχη της εταιρείας τα αιτήματά της. Αυτό δεν κατέστη δυνατό. Τα αιτήματα παραδόθηκαν σε υφιστάμενους και οι εργαζόμενοι δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Ήδη ανακοίνωσαν ότι την Παρασκευή 24 του μηνός θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.


Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν αισθητή. Προσπάθησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να κλείσουν τον δρόμο της μοτοπορείας προς το Νέο Ηράκλειο. Έως και 2.000 μηχανάκια διανομέων της Αθήνας συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) ανέφερε: “Οι τελευταίες εξελίξεις ειδικότερα στον κλάδο των διανομέων επιτάσσουν την ανάγκη της κινητοποίησης, για να στείλουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία πως δεν είμαστε αριθμοί, αλλά άνθρωποι”.

Η μοτοπορεία ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως, πέρασε από το κέντρο της Αθήνας και κατέληξε στο Νέο Ηράκλειο. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα.

Την μοτοπορεία απαθανάτισε με τον φακό του για το Kosmodromio.gr ο Κωνσταντίνος Ζήλος.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα