ΑΘΗΝΑ
18:02
|
25.04.2024
"Τρελοκομείο" με τους αρνητές! Τσουνάμι μηνύσεων σε εκπαιδευτικούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φρένο στο τσουνάμι των αρνητών-γονέων και στις επιθέσεις τους στο εκπαιδευτικό προσωπικό προσπαθεί να βάλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής.

Ο κ. Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν τάχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και να ενεργήσουν όπως ορίζει ο νόμος προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να τηρηθεί ο νόμος.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η τοποθέτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου στη Βουλή, με το ερώτημα: Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών, επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;, αναφερόμενη στις δεκάδες μηνύσεις που υποβάλλονται σε βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Μήνυση 2,7 εκατ. ευρώ σε διευθύντρια

Ο αρνητής πατέρας, ο οποίος την Τρίτη (21/9) προκάλεσε επεισόδιο στο 2ο δημοτικό της Θέρμης, κάνοντας “ντου” στο σχολείο, προσήλθε σήμερα στο σχολείο, χωρίς το παιδί του, το οποίο όπως είπε θα παραμείνει στο σπίτι και αναμένεται να επιστρέψει στο σχολείο τη Δευτέρα (27/9).

“Σήμερα ήρθα εδώ για να επιδώσω πρόστιμα τόσο στη διευθύντρια, όσο και στην κυρία Κεραμέως και σε όποιον άλλον είναι υπεύθυνος», ανέφερε μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες. Θα μπω μέσα θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας“, ανέφερε ο πατέρας. 

Στον Πύργο

Επιπρ΄σσθετα, στον Πύργο, γονείς υπέβαλλαν μηνύσεις κατά τριών εκπαιδευτικών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού, επειδή οι τελευταίοι δεν επέτρεψαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς self test και μάσκες.

Στη Σύρο

Στη Σύρο, μητέρα, η οποία είναι μάλιστα καθηγήτρια και αποσπασμένη στην Ι. Μητρόπολη Σύρου πήγε την αστυνομία σε συναδέλφους της εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού, που φοιτούν τα παιδιά της γιατί δεν τους επέτρεπαν την είσοδο, επειδή δεν φορούσαν μάσκα και δεν είχαν κάνει σελφ τεστ. Η καθηγήτρια-μητέρα προχώρησε σε μηνύσεις, για “εσχάτη προδοσία”.

Λαζανάς: Στέλνουν γιατρούς στα δικαστήρια

Για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν αρνητές που ακόμη και ενώ νοσηλεύονται αρνούνται ότι έχουν κορονοϊό, μίλησε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Μάριος Λαζανάς, στoν ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, γιατροί τραβιούνται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια μετά από μηνύσεις και δυστυχώς “αν σου συμβεί οτιδήποτε από αυτά πρέπει να τρέχεις μόνος σου, με τους δικούς σου δικηγόρους”.

Αίσθηση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές νεκρών προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από Covid-19.

Είμαστε τρελοκομείο πια“, είπε ο κ. Λαζανάς προσθέτοντας ότι εκτός από την υπογραφή γιατρού σε έναν θάνατο, υπάρχουν σειρά ιατρικών εγγράφων και εξετάσεων και δεν λαμβάνεται υπόψη τίποτα από αυτά.

Και καταλήψεις

Την ίδια ώρα που οι αρνητές γονείςδεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να μπουν στα σχολεία, έχουν ξεκινήσει και καταλήψεις, σε σχολεία της Κρήτης, της Καλαμάτας, στη Λάρισα και την Ελασσόνα, στην Πάτρα και το Αγρίνιο με αιτήματα κυρίως βελτίωσης των μέτρων για τη δημόσια υγεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Eurostat: Προτελευταία η Ελλάδα στην απασχόληση στη λίστα της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα