ΑΘΗΝΑ
23:34
|
24.04.2024
Προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές – Η πρώτη επίθεση με στόχο μαθήτριες από το 2014.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε σε σχολείο θηλέων στο βορειοδυτικό Πακιστάν προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Πρόκειται για την πρώτη βομβιστική επίθεση κατά εκπαιδευτικού ιδρύματος για κορίτσια μετά από αρκετά χρόνια, εβδομάδες μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο γειτονικό Αφγανιστάν.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη αργά το βράδυ της Τετάρτης, χθες, στην πόλη Τανκ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με το Νότιο Ουαζιριστάν, μια μεθοριακή επαρχία στα σύνορα με το Αφγανιστάν που υπήρξε για χρόνια βάση ισλαμιστών που συνδέονταν με το δίκτυο αλ Κάιντα.

Από την έκρηξη καταστράφηκε μια σχολική αίθουσα και μερικώς ένας εξωτερικός τοίχος του σχολείου, όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων, DPA. Ο ίδιος αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν θύματα ή τραυματίες από την επίθεση και ότι ακόμα δεν έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης. Ωστόσο, Πακιστανοί Ταλιμπάν είχαν στοχοποιήσει εκατοντάδες σχολεία θηλέων στην περιοχή προτού απωθηθούν το 2014 έπειτα από σειρά επιχειρήσεων των πακιστανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Η επίθεση εναντίον της Μαλάλα Γιουσαφζάι το 2012, η οποία αργότερα τιμήθηκε με Νόμπελ, και ενός στρατιωτικού σχολείου δύο χρόνια αργότερα, από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 150 παιδιά, ήταν οι δύο χειρότερες επιθέσεις των Ταλιμπάν εναντίον σχολείων και μαθητών στο Πακιστάν.

Μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων από Πακιστανούς Ταλιμπάν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας στα πρώην προπύργιά τους σε επαρχίες κοντά στα αφγανικά σύνορα. Υπενθυμίζεται πως στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν έχουν αποκλείσει από τα σχολεία τις μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πηγή: DPA

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα