ΑΘΗΝΑ
03:57
|
25.04.2024
Μια φράση είναι αρκετή για να σε καταστρέψει, δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο καριέρας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ευκαιρία να στραφεί εναντίον της “κουλτούρας της ακύρωσης” βρήκε ο σταρ του Χόλιγουντ, Τζόνι Ντεπ, κατά τη βράβευσή του με το βραβείο καριέρας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία. “Το φαινόμενο έχει ξεφύγει τόσο ώστε να είστε σίγουροι πως κανείς δεν είναι σήμερα ασφαλής από τη βιαστική κρίση που προσφέρει η σημερινή κουλτούρα της ακύρωσης”, δήλωσε ο Ντεπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου χθες Τετάρτη στο Σαν Σεμπαστιάν. Πρόσθεσε ότι μια φράση κάποιου αρκεί για να σε καταστρέψει.

“Τα κινήματα που προέκυψαν από το #MeToo, είμαι σίγουρος με όλες τις καλές προθέσεις – ξέφυγαν και τώρα μπορώ να σας υποσχεθώ πως κανείς δεν είναι ασφαλής… Η κουλτούρα της ακύρωσης βασίζεται στην ποσότητα του μολυσμένου αέρα που εκπνέεται. Κανείς δεν είναι ασφαλής αλλά πιστεύω πως αν είσαι οπλισμένος με την αλήθεια, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεσαι”, σχολίασε ο Αμερικανός ηθοποιός.

Η ανακοίνωση της βράβευσής του από το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από γυναικείες οργανώσεις. Ο Τζόνι Ντεπ βρέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία από την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ.

Το 2020 αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να λύσει τη συνεργασία του με την εταιρεία Warner Bros για τη σειρά κινηματογραφικών ταινιών “Φανταστικά Ζώα (Fantastic Beasts) μετά τη δικαστική του ήττα για δυσφήμιση εναντίον της βρετανικής εφημερίδας “The Sun” για δημοσιεύματα που τον χαρακτήριζαν βίαιο σύζυγο. Η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την υπόληψη του ηθοποιού. Έπειτα από την ενδελεχή εξέταση 14 περιστατικών βίας, στα οποία είχε αναφερθεί η Sun, το δικαστήριο έκρινε ότι οι χαρακτηρισμοί της βρετανικής ταμπλόιντ για το πρόσωπο του Τζόνι Ντεπ ήταν “επί της ουσίας αληθείς”.

Ο διάσημος ηθοποιός διεκδίκησε επίσης αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση, ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, από την Άμπερ Χερντ, ισχυριζόμενος ότι το όνομά του και η φήμη του επλήγησαν ανεπανόρθωτα προκαλώντας του τεράστιο οικονομικό πρόβλημα.

Ο 58χρονος Αμερικανός δήλωσε επίσης τον περασμένο μήνα πως έχει στοχοποιηθεί από όλο το Χόλιγουντ. Η τελευταία του ταινία “Minamata” δεν πήρε ποτέ διανομή για να προβληθεί στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες. “Πιστεύω ότι το Χόλιγουντ υποτιμά τη νοημοσύνη του κοινού”, τόνισε ο Τζόνι Ντεπ από το Σαν Σεμπαστιάν και ευχαρίστησε τους διοργανωτές του φεστιβάλ για τη στήριξη που του έχουν δείξει. “Δεν έχω κάνει κακό σε κανέναν”, είπε ο Ντεπ και πρόσθεσε, “το μόνο που κάνω είναι ταινίες”.


Με πληροφορίες από RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα