ΑΘΗΝΑ
22:55
|
19.04.2024
Μετά από οκτώ μήνες λουκέτου και χάρη στην επιτυχημένη πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος με τα δικά της εμβόλια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοίγουν σταδιακά από σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου τα μπαρ και τα εστιατόρια σε μεγάλο μέρος της Κούβας και στην πρωτεύουσα Αβάνα μετά από οκτώ μήνες περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το εκ νέου άνοιγμα 533 δημοσίων και ιδιωτικών επιχειρήσεων επεεύχθη χάρη στην αποτελεσματική πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, όπως σε δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση η υπουργός Εμπορίου, Μπέτσι Ντίας. Το σχέδιο είναι “να αρχίσει το εκ νέου άνοιγμα των υπηρεσιών εστίασης με προοδευτικό τρόπο” σε οκτώ από τις 15 επαρχίες της Κούβας, διευκρίνισε ο κυβερνήτης της Αβάνας, Ρεϊνάλντο Γκαρσία Σαπάτα.

“Δεν είναι μυστικό από κανέναν ότι έχουμε ανάγκη το εκ νέου άνοιγμα και την επανεκκίνηση της οικονομίας”, πρόσθεσε, την ώρα που η Κούβα διανύει περίοδο οικονομικής ύφεσης λόγω της απουσίας τουριστών και της ενίσχυσης του αμερικανικού εμπάργκο από την εποχή της προεδρίας Τραμπ.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 21:00 από την αρχή της χρονιάς θα μετατεθεί στις 22:30. Τα ωράρια των εμπορικών καταστημάτων θα διευρυνθούν και οι νομικές συμβολαιογραφικές υπηρεσίες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν εκ νέου.

Τα εστιατόρια στα οποία θα επιτραπεί να ξαναλειτουργήσουν θα μπορούν να δεχθούν πελάτες ως το 50% των δυνατοτήτων τους, θα πρέπει να τηρούν επαρκείς αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια και να διατηρήσουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας, η οποία είναι επίσης υποχρεωτική στους δρόμους, όπως και στους κλειστούς δημόσιους χώρους παντού στη χώρα. Η Κούβα αναμένει επίσης να ανοίξει τις πύλες της στους τουρίστες από τις 15 Νοεμβρίου και τα σχολεία της με σταδιακό τρόπο μεταξύ του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου, αφού ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας από δύο ετών και άνω.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα