ΑΘΗΝΑ
13:48
|
18.04.2024
“Η λογική της είναι απλή και έχει δοκιμαστεί πολλάκις σε διάφορες καταστάσεις”, σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με καθυστέρηση πέντε ημερών η Μόσχα πήρε θέση για τις εξελίξεις στην Κούβα μετά τις διαδηλώσεις της περασμένης Κυριακής, τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες στήριξαν από την πρώτη στιγμή. “Οι ειρηνικές διαμαρτυρίες αυξάνονται στην Κούβα καθώς ο λαός ασκεί το δικαίωμα της συνάθροισης για να εκφράσει την ανησυχία του για την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, των θανάτων και των ελλείψεων σε φάρμακα”, είχε δηλώσει η Τζούλι Τσανγκ, αναπληρώτρια βοηθός γραμματέας για τις υποθέσεις του δυτικού ημισφαιρίου.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, πρώτος ζήτησε από τις ΗΠΑ να θέσουν τέλος στο οικονομικό εμπάργκο που έχουν επιβάλλει στην Κούβα. Ακολούθησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, πιστός σύμμαχος της Αβάνας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον λαό της Κούβας και την επαναστατική κυβέρνησή της, στον απόηχο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη νησιωτική χώρα.

Η Μόσχα έλαβε τη σκυτάλη με την εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει να παρουσιάσει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια ακόμη “έγχρωμη επανάσταση” στην Κούβα. “Η λογική εδώ είναι απλή. Έχει ήδη δοκιμαστεί επανειλημμένα από την Ουάσινγκτον σε διαφορετικές καταστάσεις, αλλά όλα σε μία και την ίδια οπτική – την έμπνευση της ‘έγχρωμης επανάστασης’ σε σχέση με τα ανεπιθύμητα καθεστώτα” δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα και εξήγησε: “αρχικά, επιβάλλονται κυρώσεις εναντίον τους και δημιουργούνται ή επιβάλλονται τεχνητά προβλήματα από έξω, τα οποία περιπλέκουν την κοινωνική και οικονομική κατάσταση. Σε αυτή τη βάση, προκαλούνται εντάσεις και αναστατώνεται το αντικυβερνητικό συναίσθημα. Όταν επιτευχθεί μια κρίσιμη μάζα, ολόκληρη η ευθύνη πέφτει πάνω στην εθνική κυβέρνηση. Οι ετικέτες είναι καρφιτσωμένες σε αυτήν, η δραστηριότητά της είναι απαξιωμένη και έτσι η κατάσταση πλησιάζει την κατάρρευση”.

Η Ρωσίδα αξιωματούχος διευκρίνισε ότι δεν είναι πρώτη φορά που επιχειρείται ένα τέτοιο αμερικανικό σχέδιο εναντίον της Κούβας. “Παρόλα όλα τα μέτρα της κυβέρνησης της Κούβας για τη στήριξη της οικονομίας της χώρας και την παροχή βοήθειας στους πολίτες, η Ουάσιγκτον δεν έπαψε να την κατηγορεί για την τρέχουσα κρίση. Ισχυρίζονται ότι η Αβάνα αρνείται να δεχτεί αμερικανική βοήθεια, δεν είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε διεθνείς μηχανισμούς διανομής εμβολίων και γενικά εφαρμόζει μια αντι-λαϊκή πολιτική”.

Η Μαρία Ζαχάροβα απηύθυνε έκκληση προς την Ουάσινγκτον να πάρει επιτέλους μια αντικειμενική θέση  και να απαλλαγεί από την υποκρισία. […] “Αφήστε τους Κουβανούς, την κυβέρνησή τους και τους ανθρώπους να καταλάβουν τι συμβαίνει και να αποφασίσουν τη μοίρα τους”, δήλωσε η Ζαχάροβα.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Ο ρεαλισμός της εξουσίας και του πολέμου μπροστά σε διεθνές δίκαιο και δικαιοσύνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα