ΑΘΗΝΑ
14:12
|
20.04.2024
Ο Μαδούρο διαβεβαίωσε πως η Βενεζουέλα στηρίζει τον λαό της Κούβας και την επαναστατική κυβέρνησή της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, πιστός σύμμαχος της Αβάνας, δήλωσε τη Δευτέρα πως η Βενεζουέλα στηρίζει τον λαό της Κούβας και την επαναστατική κυβέρνησή της, στον απόηχο των μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη νησιωτική χώρα.

Ο Μαδούρο τόνισε ότι προσφέρει “όλη την υποστήριξή του στον πρόεδρο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, όλη την υποστήριξή του στον λαό της Κούβας και στην επαναστατική κυβέρνηση της Κούβας. Από εδώ στη Βενεζουέλα, (είμαστε αδέλφια) σε καλούς και σε κακούς καιρούς. Η Κούβα θα τα καταφέρει (…)”, διεμήνυσε.

Η ίδια μέθοδος ασφυξίας των ΗΠΑ, εφαρμόζεται στην Κούβα εδώ και 60 χρόνια, υπενθύμισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, τονίζοντας πως αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν πραγματικά να ανακουφίσουν και να βοηθήσουν τον λαό της Κούβας, θα πρέπει να άρουν αμέσως όλες τις κυρώσεις και τον αποκλεισμό εναντίον του λαού της Κούβας.

Επιπλέον, ο Μαδούρο είπε ότι είχε συνάντηση με την Επίσημη Αντιπροσωπεία της αδελφής μας Κούβας, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της συμφωνίας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες, “μονοπάτι” όπως σημείωσε το οποίο χάραξαν οι Πρόεδροι Φιντέλ και Τσάβες, στο οποίο σήμερα, εν μέσω δυσκολιών, συνεχίζουμε να πορευόμαστε.

Παράλληλα τη Δευτέρα (12/7), ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες ζήτησε την άρση του εμπάργκο εναντίον της Κούβας, το οποίο χαρακτήρισε “απάνθρωπο”, απορρίπτοντας οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση για την επίλυση των εσωτερικών πολιτικών συγκρούσεων.

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο απάνθρωπο εν μέσω μιας πανδημίας από τον οικονομικό αποκλεισμό μιας χώρας”, δήλωσε ο Αργεντίνος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Radio 10.

“Εκείνος που υποφέρει δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά η κοινωνία”, πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει από το 1962, βαρύ εμπάργκο εις βάρος της Κούβας, το οποίο οι κουβανικές αρχές τονίζουν ότι είναι η κύρια αιτία των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί.

Το Σαββατοκύριακο χιλιάδες Κουβανοί, κουρασμένοι από την οικονομική κρίση που έχει επιδεινωθεί λόγω της έλλειψης τροφίμων και φαρμάκων, κατέβηκαν στους δρόμους σε δεκάδες πόλεις της χώρας φωνάζοντας “Πεινάμε!”.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Κουβανός πρόεδρος κατηγόρησε για τις διαδηλώσεις την αμερικανική κυβέρνηση και την “πολιτική της οικονομικής ασφυξίας” που ακολουθεί η Ουάσινγκτον έναντι της Κούβας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες υποστήριξε ότι μισθοφόροι, χρηματοδοτούμενοι από τις ΗΠΑ, υποδαύλισαν τις ταραχές που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στο νησί, μέσω μιας υποτιθέμενης εκστρατείας, σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα