ΑΘΗΝΑ
08:20
|
26.04.2024
Ο Ντέρεκ Σόβιν αμφισβητεί τον δικαστή και το σώμα των ενόρκων που τον καταδίκασαν σε κάθειρξη άνω των 22 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πρώην στέλεχος της Αστυνομίας της Μινεάπολης που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, άσκησε έφεση κατά της καταδίκης του.

Ο λευκός Αμερικανός, Ντέρεκ Σόβιν, ισχυρίζεται ότι η δίκη δεν θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί στη Μινεάπολη ενώ επικαλείται θέματα με την επιλογή του σώματος των ενόρκων που τον έκρινε ένοχο. Ο Σόβιν καταδικάστηκε σε κάθειρξη άνω των 22 ετών για τις τρεις κατηγορίες που τον βάρυναν σε σχέση με τον θάνατο του Φλόιντ. Τον Μάιο του 2020 ο πρώην αστυνομικός κράτησε το γόνατό του στον λαιμό του συλληφθέντος θύματός του επί σχεδόν εννέα λεπτά.  

Τα έγγραφα για την έφεση τα κατέθεσε ο ίδιος ο Σόβιν, καθώς όπως δήλωσε δεν εκπροσωπείται πλέον από δικηγόρο και για τον λόγο αυτό ζήτησε από το δικαστήριο να εκδικάσει την έφεσή του αφού καταφέρει να βρει δικηγόρο να τον εκπροσωπήσει. Μάλιστα ο πρώην αστυνομικός κατήγγειλε ότι νωρίτερα τον Σεπτέμβριο ο δικηγόρος που ορίστηκε από το κράτος αρνήθηκε να τον εκπροσωπήσει.

Ο Σόβιν ισχυρίζεται ότι ο δικαστής έκανε κατάχρηση της εξουσίας της έδρας καθώς απέρριψε το αίτημά του για αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της δίκης του και ότι δεν ζήτησε να παραμείνουν σε απομόνωση οι ένορκοι το διάστημα που διαρκούσε η δίκη.

Ο 45χρονος πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε στις 25 Ιουνίου και είχε διορία 90 ημερών για να ασκήσει έφεση.

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ήταν σπίθα που πυροδότησε ένα μαζικό κίνημα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα