ΑΘΗΝΑ
05:40
|
09.05.2024
Ένα βήμα πριν το μίνι λοκντάουν η Θεσσαλονίκη. Να μη γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο συμβούλεψε η κ. Παγώνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα βήμα πριν από το μίνι λοκντάουν βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, λόγω των κρουσμάτων, της αύξησης του ιϊκού φορτίου, αλλά και της πίεσης που δέχονται ήδη τα νοσοκομεία της πόλης.

Οι ειδικοί συνεδριάζουν μέχρι αυτήν την ώρα και εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθούν και να ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις για το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων στη μεγαλόπολη της Μακεδονίας.

Μεγάλη αύξηση του ιϊκού φορτίου καταγράφεται σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στην Αττική, ενώ την ίδια ώρα εντείνεται η ανησυχία για τη διασπορά στους ανήλικους, καθώς από τις 13 Σεπτεμβρίου που άνοιξαν τα σχολεία, έχουν καταγραφεί περισσότερα από οκτώμισι χιλιάδες κρούσματα σε παιδιά και εφήβους.

Μ. Παγώνη: Να μη γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη

«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος», τόνισε μεταξύ άλλων, από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη. Όπως ανέφερε η κ. Παγώνη, ήδη νοσηλεύονται 15 παιδιά ενώ δεν έχει κλείσει ακόμα 20ήμερο από το άνοιγμα των σχολείων.

Ήταν κατηγορηματική στη σύσταση πως τα σχολεία τον χειμώνα πρέπει να είναι με ανοιχτά τα παράθυρα και τα παιδιά να είναι με τα μπουφάν, καθώς, όπως εξήγησε, η αλλαγή του αέρα είναι η καλύτερη προστασία έναντι του νέου κορονοϊού.  

Συμβούλεψε μάλιστα να μη γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο αναφερόμενη στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου. «Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Για την μετάδοση του ιού μεταξύ των παιδιών μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 η Αθηνά Λινού. Όπως είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, η μετάδοση του ιού μεταξύ των παιδιών γίνεται μέσα σε 15 δευτερόλεπτα και γι’ αυτό θα ήταν καλό τα παιδικά πάρτι να γίνονται με λιγότερα παιδιά και με ανοιχτά παράθυρα.

Η κ. Λινού εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία της για την εξέλιξη της πανδημίας καθώς αναμένεται αύξηση κρουσμάτων όταν πέσει η θερμοκρασία. Όπως τόνισε, υπάρχει ανησυχία γιατί ο ρυθμός εμβολιασμού είναι χαμηλός, γατί η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική παντού, ενώ την ίδια ώρα πέφτει η θερμοκρασία και ο κόσμος θα είναι περισσότερο μέσα στα σπίτια.

Απευθυνόμενη στους εμβολιασμένους, είπε ότι είναι αναγκαίο να κατανοήσουν και εκείνοι ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και πρότεινε τα παράθυρα να μένουν ανοικτά ακόμα και με χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για το κόστος της θέρμανσης.

Σημείωσε ακόμα ότι είναι απαραίτητο να γίνει το εμβόλιο της γρίπης και από τους εμβολιασμένους για τον Covid-19, οι οποίοι όπως είπε «νομίζουν ότι δεν χρειάζονται μέτρα προστασίας». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον παράλληλο εμβολιασμό για την γρίπη και τον νέο κορονοϊό.

Η κ. Λινού κάλεσε τους πολίτες άνω των 60 να κάνουν την τρίτη δόση, γιατί, όπως είπε δεν γνωρίζουμε σε τι ποσοστό προστατεύουν τα αντισώματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Σημαντική καινοτομία στη βιολογία με το σύστημα AlphaFold3

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα