ΑΘΗΝΑ
08:18
|
26.04.2024
H εταιρεία κίνησε διαδικασίες απόλυσης για τους υπαλλήλους της που δεν προσκόμισαν βεβαιώσεις εμβολιασμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 600 υπαλλήλους που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού πρόκειται να απολύσει η αεροπορική εταιρείας United Airlines.

Είναι μία “απίστευτα δύσκολη απόφαση” αλλά “το να εγγυηθούμε την ασφάλεια της ομάδας μας είναι προτεραιότητά μας”, τονίζει σε ανακοίνωσή της, η διοίκησης της εταιρείας.


Η United Airlines, απαίτησε στις αρχές Αυγούστου όλοι οι εργαζόμενοί της στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, ανακοίνωσε την Τρίτη (28/9) πως προετοιμάζεται να προχωρήσει στην απόλυση 593 εξ αυτών που δεν έχουν προσκομίσει τις βεβαιώσεις του εμβολιασμού τους.


Από τους περίπου 67.000 υπαλλήλους της, λιγότερο από το 3%, δηλαδή περίπου 2.000, ζήτησε να εξαιρεθεί για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους.

Μεταξύ των υπολοίπων, πάνω από το 99% προτίμησε να εμβολιαστεί.


“Απαιτήσαμε να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι της United που έχουν τη βάση τους στις ΗΠΑ για έναν απλό λόγο: για να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους” τόνισαν σε ανακοίνωση της διοίκησης ο επικεφαλής της εταιρείας, ο Σκοτ Κέρμπι, και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, ο Μπρετ Χαρτ.


Για τους 593 υπαλλήλους που δεν προσκόμισαν βεβαιώσεις εμβολιασμού, η εταιρεία κίνησε διαδικασίες απόλυσης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που είχαν προηγηθεί με τα συνδικάτα.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα