ΑΘΗΝΑ
07:51
|
02.12.2021
“Ούτε στη Σταυρούπολη ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!”. Το “Κοσμοδρόμιο” ήταν μαζί με τους φοιτητές στην πορεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε η νέα κινητοποίηση των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας. Εκατοντάδες φοιτητές διαδήλωσαν ενάντια στην ελάχιστη βάση εισαγωγής, την πανεπιστημιακή αστυνομία, τις διαγραφές φοιτητών αλλά και με βασικό σύνθημα την καταδίκη των επιθέσεων των νεοναζιστικών ομάδων στο 1ο και 20 ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη.

“Ούτε στη Σταυρούπολη ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!” είναι ένα από τα συνθήματα που ακούγονται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι διεκδικούν μεταξύ άλλων το άνοιγμα των σχολών τους να συνοδευτεί με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη διά ζώσης διδασκαλία, ώστε οι σχολές να μην ξανακλείσουν. 

Επίσης, απαιτούν την κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και εναντιώνονται σε οποιαδήποτε σκέψη για νέο νόμο -πλαίσιο που θα περιλαμβάνει κλείσιμο και συγχωνεύσεις τμημάτων. Η πορεία είχε και παλμό και δυναμισμό και στόχος παραμένει να λάβει το μήνυμα το υπουργείο Παιδείας.

Η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους έχει πλέον αποκατασταθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βολιβία: Έφτασε στην πρωτεύουσα η «Πορεία για την Πατρίδα»

ΗΠΑ: Προς απαγόρευση των αμβλώσεων από το Ανώτατο Δικαστήριο

mέta: «Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού αφορά κάθε ελεύθερο άνθρωπο»

Έβρος: Διασώθηκαν 17 Τούρκοι – Ανάμεσά τους πέντε παιδιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα