ΑΘΗΝΑ
19:54
|
19.05.2022
Στη θεωρία των δύο άκρων επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κυβερνητική γραμμή περί δύο άκρων επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για φασιστικές συμπεριφορές «οποιουδήποτε χρώματος».

Συγκεκριμένα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για τα όσα συνέβησαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και για το πώς απαντά στην κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης -πλην της ακροδεξιάς Ελληνικής Λύσης- που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ανέχεται φασιστικές συμπεριφορές.

«Δεν ξέρω αν η αντίδραση της πολιτείας εκλαμβάνεται ως ανοχή» είπε ο Γ. Οικονόμου, υποστηρίζοντας πως «για εμάς είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή ούτε με λόγια ούτε με έργα σε τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές». Έσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει: «Δεν πρέπει να δώσουμε κανένα δικαίωμα στον οποιονδήποτε να δηλητηριάζει τα μυαλά των νέων παιδιών, δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο ανάδειξης και μετάδοσης φασιστικών συμπεριφορών οποιουδήποτε χρώματος και οφείλουμε όλοι να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή κάθε φορά που παρατηρούνται αυτά τα ζητήματα».

«Οι νόμοι, οι συμπεριφορές και το θράσος συμμοριών δεν υπάρχει περίπτωση να υπερισχύσουν των νόμων της Δημοκρατίας» συνέχισε. «Δεν το προσεγγίζουμε με λογική αποστάσεων και υποδεκάμετρου. Αν κάποιοι χρειάζονται υποδεκάμετρο για να στοιχηθούν απέναντι στα αυτονόητα, αυτό είναι δικό τους θέμα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση τι σημαίνει η φράση του «καμία ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές οποιουδήποτε χρώματος», ο Γ. Οικονόμου ήταν πιο ξεκάθαρος. «Όταν κάποιος πετάει μόλοτοφ και καίει έναν άνθρωπο, είτε έχει σουγιά και νομίζει ότι μπορεί να επιβάλει την τρέλα ή την παράνοιά του, αυτά συνιστούν εγκληματική πράξη στελεχών συμμοριών» σημείωσε.

«Δείχνουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε φασιστική συμπεριφορά, είτε κανείς φοράει κουκούλες, είτε έχει ξυρισμένα κεφάλια» συμπλήρωσε. Απέδωσε δε την έντονη κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε «έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων σε άλλα ζητήματα», κατηγορώντας μάλιστα ότι «καλλιεργούν περίεργους συνειρμούς στην κοινωνία που μπορεί να δηλητηριάζουν το μυαλό κάποιων ανθρώπων».

Η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου έρχεται μετά από την απαράδεκτη τοποθέτηση του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, που εξίσωσε τους αντιφασίστες μαθητές και φοιτητές με τους οπλισμένους ακροδεξιούς μαθητές και εξωσχολικούς λέγοντας πως «είδε άσκηση βίας και από  εκείνους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργι΄άδης, είχε μιλήσει για «κακό κοινωνικό φαινόμενο», χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις με καδρόνια, ρόπαλα και μολότοφ κατά μαθητών και φοιτητών στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ως «ένταση», ενώ ο θεωρεούμενος ως φιλοσαμαρικός βουλευτής Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος, υποστήριξε ότι η «δράση» των φασιστών προκλήθηκε εξαιτίας της συγκέντρωσης των αντιφασιστών μαθητών και φοιτητών έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Κάνε με Πρωθυπουργό»

Διαφωνείς με το Κίεβο; Η νέα ζώνη απαγόρευσης της σκέψης (Μέρος 1ο)

Επικοινωνία των επιτελαρχών ΗΠΑ-Ρωσίας

Μπάιντεν: Φινλανδία και Σουηδία πληρούν «όλα τα κριτήρια» για να μπουν στο ΝΑΤΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα