ΑΘΗΝΑ
09:07
|
19.04.2024
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και πρόκειται για μέλη της Χρυσής Αυγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της απρόκλητης φασιστικής επίθεσης χθες στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και πρόκειται για μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η επίθεση των οργανωμένων και oπλισμένων νεοναζί, με ρόπαλα και τέιζερ, σε περίπου 25 μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν φυλλάδια στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης μπροστά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, νέους και παιδιά, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι.

Δύο από τους τέσσερις τραυματίες έλαβαν οι πρώτες βοήθειες, ένας 22χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ μπροστά στη μαζική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Η αντιφασιστική εξόρμηση έγινε ενόψει αντιφασιστικής δράσης στην πλατεία Τερψιθέας, ενάντια στην επανεμφάνιση των ναζιστικών συμμοριών σε Σταυρούπολη και Εύοσμο.

Ακολούθησε επίθεση ταγμάτων εφόδου σε βάρος μελών της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και αντικαπιταλιστικών δημοτικών κινήσεων στο Νέο Ηράκλειο Αττικής για την οποία συνελήφθη επίσης μέλος της Χρυσής Αυγής σήμερα το πρωί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα