ΑΘΗΝΑ
06:56
|
26.04.2024
Ο ΠOY χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού τις έρευνες για το χάπι της Merck κατά της νόσου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε σήμερα (Τρίτη, 5/10) ως θετική εξέλιξη στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού τις έρευνες για το χάπι της Merck κατά της νόσου, προσθέτοντας πως αναμένει τη λήψη των δεδομένων από τις κλινικές έρευνες προτού μπορέσει να τοποθετηθεί αναλυτικά επί του ζητήματος.

Όπως δήλωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη η επικεφαλής του ΠΟΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Μαρία βαν Κερκόβε, «τα νέα για το χάπι είναι σίγουρα θετική εξέλιξη. Αναμένουμε τη λήψη των στοιχείων των ερευνών».

«Όλοι μας θέλουμε να αποτρέψουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά το ενδεχόμενο  ώστε κάποιος να νοσήσει ή να πεθάνει από τον κορονοϊό» συμπλήρωσε η αξιωματούχος του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται πως η Merck ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι το χάπι -με την ονομασία molnupiravir- έχει δείξει στις 3 φάσεις κλινικών δοκιμών ότι αποτρέπει τη σοβαρή νόσηση ή το θάνατο από κορονοϊό σε ποσοστό 50% μεταξύ των ενηλίκων που έχουν ήπιας μορφής νόσο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα