ΑΘΗΝΑ
04:25
|
04.05.2024
Η καταγγελία έγινε από ομάδα 20 πρώην και νυν εργαζομένων – Η εταιρεία τούς διαψεύδει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομάδα 20 πρώην και νυν εργαζομένων κατηγορούν τη διαστημική τουριστική εταιρεία  “Blue Origin” του δισεκατομμυριούχου, Τζεφ Μπέζος, για τοξικό εργασιακό περιβάλλον και για μη τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Σε επιστολή τους οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι στην εταιρεία του Μπέζος επικρατεί κουλτούρα σεξισμού. Οι εργαζόμενοι, με επικεφαλής την Αλεξάντρα Έιμπραμς, πρώην επικεφαλής του τμήματος επικοινωνιών της “Blue Origin” αναφέρουν ότι “αρκετά ηγετικά, υψηλόβαθμα στελέχη είναι γνωστά για την σταθερά ακατάλληλη και μεροληπτική συμπεριφορά τους σε βάρος γυναικών” και αναφέρουν ότι ανώτερος υπάλληλος έχει καταγγελθεί επανειλημμένα για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν επίσης ότι στην εταιρεία του Μπέζος είναι όλοι προσηλωμένοι στον ανταγωνισμό τους με τις εταιρείες των επίσης δισεκατομμυριούχων Ρίτσαρντ Μπράνσον και Έλον Μασκ με αποτέλεσμα να παραγκωνίζονται τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

“Το 2020, οι επικεφαλής της εταιρείας επέδειξαν αυξανόμενη ανυπομονησία με το πρόγραμμα της New Shepard για λίγες πτήσεις ετησίως. Ο στόχος τους, ο οποίος τακτικά κοινοποιούνταν στο προσωπικό επιχειρήσεων και συντήρησης, ήταν να κλιμακωθεί σε πάνω από 40. Μερικοί από εμάς θεωρήσαμε ότι με τους διαθέσιμους πόρους και το προσωπικό, ο αγώνας της ηγεσίας να ξεκινήσει με τέτοια κίνηση ταχύτητα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων”, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στην καταγγελία τους.

Από την πλευρά της η “Blue Origin” διαψεύδει την καταγγελία υποστηρίζοντας πως “δεν δείχνει καμία ανοχή σε κανενός είδους παρενόχληση ή διάκριση”.

Με πληροφορίες από Time.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα