ΑΘΗΝΑ
01:48
|
20.04.2024
Δέχθηκε γροθιά στο μάτι ενώ κολλούσε αφίσα – Κάλεσμα σήμερα για νέα αντιφασιστική αντιρατσιστική εξόρμηση στις 7μμ στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση από φασίστες δέχθηκε φοιτήτρια και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Ζωγράφου- Ιλισίων  στην Πανεπιστημιούπολη, μετά την εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων για τον ένα χρόνο από την καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, όπως κατήγγειλε η ΚΕΕΡΦΑ.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, η Εύα Ντόκου, φοιτήτρια της σχολής ΣΔΟΚΕ ΠΑΔΑ, δέχθηκε επίθεση με βίαιο σπρώξιμο και γροθιά στο μάτι από δύο φασιστοειδή που την είδαν να κολλάει αφίσα της ΚΕΕΡΦΑ στη στάση του λεωφορείου 250 Φιλοσοφικής. “Θα σας γ@μήσουμε, θα σας σκοτώσουμε, που τολμάτε να κάνετε και εκδηλώσεις”, της φώναζαν.

Μόλις ήρθε κόσμος έφυγαν τρέχοντας, προσθέτει η ΚΕΕΡΦΑ και σημειώνει ότι “τα φασιστοειδή προφανώς δεν τόλμησαν να χτυπήσουν την μαζικότατη φοιτητική εκδήλωση αλλά μόνο κατόπιν και μέσα στα σκοτάδια. Είναι απομονωμένοι. Ταυτόχρονα δεν τους υποτιμάμε, είναι επικίνδυνοι και τέτοιες επιθέσεις πρέπει να κοπούν άμεσα”.

Η ΚΕΕΡΦΑ απευθύνει κάλεσμα στους φοιτητικούς συλλόγους να καταγγείλουν τη φασιστική επίθεση και να δώσουν δυναμικό παρών στο μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, στο ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, “για να ξηλώσουμε τις φασιστικές συμμορίες-απομεινάρια της Χρυσής Αυγής, για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες”.

Επιπλέον, σημειώνει ότι σήμερα Παρασκευή 8/10 στις 11πμ φοιτητές και φοιτήτριες θα πραγματοποιήσουν αντιφασιστική διαμαρτυρία στο Αίθριο της Φιλοσοφικής και στις 7μμ το απόγευμα στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα