ΑΘΗΝΑ
02:47
|
23.03.2023
Να βρουν δουλειά μέσω. . . διαδικτύου κάλεσε χθες ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομίας, τους πολίτες της χώρας του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να βρουν δουλειά μέσω διαδικτύου κάλεσε χθες (Πέμπτη, 7/10) ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομίας, Ρίτσαρντ Σούλικ, τους πολίτες της χώρας του, γνωστοποιώντας την πρότασή που σκοπεύει να διατυπώσει προς τους υπόλοιπους κυβερνητικούς εταίρους για κατάργηση των κρατικών γραφείων εύρεσης εργασίας, σε μια προσπάθεια που σύμφωνα με τον ίδιο αποσκοπεί στην μείωση των κρατικών δαπανών.

«Όλοι μπορούν να γράψουν λίγες λέξεις στον υπολογιστή μόνοι τους. Έχουμε υποχρεωτική πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε αυτή τη χώρα, οπότε είναι λογικό να περιμένουμε από τον καθέναν να γράψει λίγες λέξεις στο πληκτρολόγιο, αφού ξέρει να διαβάζει και να γράφει» είπε συγκεκριμένα ο Σούλικ, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την ιδέα του και προσθέτοντας πως για τις περιθωριοποιημένες κοινότητες μπορεί να εξεταστεί η δυνατότητα μικρών δομών, όπου η σύνδεση στο διαδίκτυο θα παρέχεται δωρεάν.

Ο Σούλικ, ηγέτης του νεοφιλελεύθερου κόμματος Ελευθερία και Αλληλεγγύη, το οποίο συμμετέχει στην τετρακομματική κυβέρνηση υπό τον Έντουαρντ Χ΄έγκερ, συμπλήρωσε πως δεν έχει συζητήσει με τους επικεφαλής των υπόλοιπων κομμάτων την συγκεκριμένη πρόταση.

Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι ο μοναδικός πρόθυμος να υπερασπιστεί μια τόσο ακραιφνή φιλελεύθερη ατζέντα προς το παρόν, δεν δίνει πολλές πιθανότητες στην υλοποίηση της πρότασής του.

Πηγές: Euractiv

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από το διάστημα η μεταφορά ζωής στη Γη, λένε Ιάπωνες ερευνητές

Τέλος οι «γκρίζες ζώνες» στην Ελλάδα λέει ο Θεοδωρικάκος

Χωρίς ρεύμα δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Καλιφόρνια

Εγκρίθηκε η αγορά 33 πλοίων για το Λιμενικό Σώμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα